ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire la munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Ma puteti ajuta? Fetita mea implineste trei ani pe 22 septembrie, iar certificatul de handicap i-a expirat in 8 septembrie. Eu cand ar trebui sa revin la munca? In 9 septembrie sau dupa ce implineste 3 ani? Va multumesc mult.

Adaugata in: Contract de munca
Ramona Titianu
 User  Ramona Titianu
a intrebat la 10 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Revenirea se face dupa ce copilul implineste 3 ani in mod normal. Suspendarea este facuta pana la implinrea varstei de 3 ani, nu cred ca angajatorul a suspendat contractul pana la data expirarii certificatului. Mergeti sa reinnoiti certificatul de handicap. Puteti ulterior intra in concediul de la 3 la 7 ani la cerere, daca doriti acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2012
Art. 31din OUG 124 DIN 2011
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:
a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);
b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;
c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) si (6).
(2) Pe perioada concediului prevazut la alin. (1) se acorda o indemnizatie lunara la nivelul de 0,9 ISR.
(3) Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1), se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
(4) In situatia persoanelor indreptatite care realizeaza venituri profesionale din activitati independente sau agricole si care nu lucreaza in baza unui contract individual de munca, concediul reprezinta intreruperea activitatii in perioada de pana la implinirea de catre copilul cu handicap a varstei de 7 ani.
(5) Pe perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la alin. (1) si (2) se aplica corespunzator prevederile art. 21 si 22.
(6) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. a) si b), conditiile de acordare a concediului pentru ingrijirea copilului se considera indeplinite indiferent care dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) a beneficiat de concediul pentru cresterea copilului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2012
Art. 6 din OUG 111 DIN 2010
...
c) certificatul de incadrare a copilului intr-un grad de handicap;
Pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere copil ati depus si certificatul de handicap.
In conditiile in care se mentine handicapul copilului in mod normal trebuie sa-l reinoiti sau mai bine zis comisia sa stabileasca prelungirea acestei stari.
Daca nu mergeti pe prelungire, apreciez ca trebuie sa incepeti activitatea in ziua imediat urmatoare celei pentru care a fost eliberat certificatul de handicap adica pe data de 09.09.2012.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024