ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revisal - corectie data suspendare pentru un contract de munca incetat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua..am o mare rugaminte, daca ma puteti ajuta..am depus revisalul pe 22.01.2013, in care am facut urmatoarele operatiuni: am incetat suspendarea contractului individual de munca , cu art. 51, alin. 1, lit.a) cu data de 23.01.2013 si am incetat contractul individual de munca, cu art. 55, lit. b), tot cu data de 23.01.2013.
Vreau sa fac o CORECTIE la data suspendarii (22.01.2013, nu 23.01.2013 cum am trecut initial), problema e ca, in conditiile in care am si incetat contractul individual de munca, daca vreau sa ma duc la CONTRACTE - SUSPENDARE - CORECTIE, nu imi apare nimic, pt ca CM este si incetat...
Gandesc ca trebuie sa ma duc mai intai la CONTRACTE - INCETARE - si apoi sa aleg una din cele 3 variante ANULARE/REACTIVARE/CORECTIE, daca este asa, pe care trebuie sa o aleg, daca nu cum trebuie sa procedez? Multumesc anticipat.

Monica Ionela Tiron
 User  Monica Ionela Tiron
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Ionela Tiron
 User Monica Ionela Tiron
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Ian. 2013
Multumesc frumos pt prompttitudine...recunosc ca nu imi este foarte clar nici mie care sunt conditiile pt acel dosar, insa citind pe internet cam asta am gasit : " Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului cu indemnizatia lunara corespunzatoare, decid sa se reintoarca in campul muncii inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an (inainte, chiar si cu cateva zile, si nu in ziua cand acesta implineste 1 an sau dupa aceasta data), au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. OUG 124/2011 raporteaza cuantumul stimulentului de insertie la indicativul social de referinta (ISR = 500 lei), mentionand ca pentru copiii ai caror parinti se intorc in campul muncii inainte de implinirea varstei de 2 ani, stimulentul va avea o valoare de 1 ISR (adica tot 500 lei)..."Stiu ca a zis ca va primi 500 lei/luna si inteleg din ceea ce spune aici ca, pt a beneficia de aceasta indemnizatie, trebuie de fapt sa se intoarca in campul muncii oricand, dar NU in ziua cand implineste 1 an copilul, adica cazul ei 24.01.2013. Deci, daca eu am facut cu 23.01.2013 incetarea suspendarii si incetarea CM se poate considera ca persoana s-a intors in campul muncii inainte ca, copilul sa implineasca 1 an (24.01.2013 )? Stiu sigur ca cei de la institutia publica au procedat corect, cand au facut cu 22.01.2013 operatiunile.Multmesc anticipat pt ajutor
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului monica ionela tiron la 23 Ian. 2013
Nu imi dau seama de ce acea cerinta de a nu figura cu zile lucrate inainte de a intra in CIC, probabil vrea sa evite concediul de lauzie.

Insa cu atat mai grav este ca, daca ea nu a cerut incetarea concediului mai devreme, suspendarea trebuia sa inceteze pe data de 25.01, si nu pe data de 22.01.2013.

Este o eroare, in mod cert, asa ca va ramane varianta adresei catre ITM.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Ionela Tiron
 User Monica Ionela Tiron
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Ian. 2013
Multumesc tare mult pentru raspuns...Copilul implineste 1 an pe 24.01.2013 (iar pe 11.04.2012, cand am depus revisalul pt intrarea in crestere a copilului, exista si o rubrica in care trebuia sa scriu data de sfarsit, adica 24.01.2013, cand exact implineste anul).
Persoana despre care e vorba, munceste si la o institutie publica, unde i s-au facut decizii de incetare a suspendarii si incetarea CM cu 22.01.2013, iar eu, eronat sau nu (inca nu imi e clar!!!!) cu data de 23.01.2013.
Persoana vrea sa isi faca dosar pt a obtine indemnizatie pt copil si nu trebuie sa apara cu zile lucrate in evidenta (ceva de genul mi-a explicat ea) si de aici pleaca toata nedumerirea mea. E posibil sa existe vreo implicare in acest sens, pt ca eu am facut deciziile cu 23.01.2013 ??
Mentionez ca nu prea am lucrat cu probleme de personal, contracte, revisal si de asta sunt cam confuza.
Varianta 1: ar fi cea ideala, in care sa nu fie nimic gresit
Varianta 2: ceea ce mi-ati spus dvs, daca e o eroare, sa fac adresa catre ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Chiar daca anulati incetarea, nu aveti cum sa modificati data de incetare a suspendarii, Revisal nu va permite aceasta operatiune iar cand introduceti data de incetare a suspendarii va apare un mesaj cu rosu care va spune acest lucru.

Vedeti si daca intr-adevar trebuie modificata acea data, pornind de la ideea ca salariata dvs se afla in crestere copil inclusiv in ziua in care copilul implineste , an, 2 ani, sau trei, care, judecand dupa data incetarii, tind sa cred ca ar fi 22.01. Caz in care nu este nevoie sa corectati nimic, este bine facuta incetarea.

Daca intr-adevar este o eroare, cel mai bine ar fi sa faceti o adresa catre ITM, pentru ca ati avea mai multe operatiuni acolo: ar trebui anulata atat incetarea CIM, cat si suspendarea, operata din nou suspendarea, apoi modificata data incetarii suspendarii, daca cei de le ITM sunt de acord. Alta cale nu prea aveti de corectare in situatia data.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024