ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salariul se poate recupera daca pleci din companie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata la o firma unde am avut contract pe perioada determinat pe primele trei luni. Incepand cu data de 6 ianuarie pana la data de 6 aprilie.Pana in momentul de fata -24.04.2014 nu am semnat actul aditional de prelungire a contractului. Intre timp mi-am gasit de lucru in alta parte, incepand cu 05.05.2014. Exista o metoda legala prin care angajatorul sa imi plateasca salariul pe aceasta luna in care nu am semnat actul aditional. Precizez ca actul aditional de prelungire ar presupune inca 3 luni de perioada determinata
Daca angajatorul refuza sa realizeze un act aditional pe1 luna pentru a-mi acoperi aceasta luna muncita, am vreo sansa sa imi recuperez banii, daca am dovezi ( emailuri, colegi) ca am fost prezenta la lucru?
Multumesc

Ramona Lavinia
 User  Ramona Lavinia
a intrebat la 24 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Perioada lucrata dupa expirarea contractului de munca se considera munca la negru, remunerearea ei fiind tot la negru facuta, incalcandu-se astfel Codul muncii si cel fiscal.

Pe baza dovezilor existente ati putea depune o actiune in instanta de judecata. Insa neexistand un contract de munca incheiat intre dvs si angajator va fi cam dificil sa constrangeti angajatorul sa va plateasca venituri ulterior datei de incetare a contractului de munca.

Mai mult decat atat, angajatorul trebuia sa fi intocmit pana la aceasta ora decizia de incetare a contractului de munca, atat timp cat nu a recurs la prelungirea lui, si sa va inmaneze aceasta decizie. Atat dvs cat si anajatorul incalcati legea in acest moment si riscati amenzi. Puteti oricand depune o plangere la ITM. Pana atunci incercati sa aveti o discutie cu angajatorul, inca mai poate intocmi acel act aditional cf. Codului muncii, daca poate face uz de art. 82 din Codul muncii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024