ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbare nume de firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as dori sa stiu cum ma afecteaza urmatoarea schimbare la locul de munca: lucrez la o firma de 2 ani de zile iar in acest moment numele firmei s-a schimbat, dar firma veche inca mai exista, m-am interesat deoarece vroiam sa-mi fac un credit la banca si imi trebuiau 3 luni vechime la locul actual, iar in momentul in care le-am cerut la cei de la firma unde lucrez o dovada ca este aceeasi firma si am continuitate si ca si-au schimbat doar denumirea, mi-au spus ca eu figurez pe ambele firme cea veche ca si nemotivata ca sa nu primesc salariu de la doua firme, iar la aceasta noua ca si salariat, ma gandesc daca chiar e in regula acest lucru?
Astept raspunsul dumneavoastra, va multumesc.

Adriana Surugiu
 User  Adriana Surugiu
a intrebat la 28 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2012
Daca dvs erati deja incadrat la o firma iar ei au schimbat denumirea dar figurati pe ambele firme, exista o ilegalitate acolo. Ei v-au trecut, in act, la o alta firma, fara sa va anunte sau sa va ceara acordul. In plus, figurati ca angajat desi nu exista un al doilea contract, pe ambele firme. Mergeti la ITM si faceti o sesizare si vedeti daca nu cumva ar fi indicat sa mergeti in instanta. Mai ales daca stiti sigur ca nu aveti doua contracte incheiate cu ambele firme, si schimbarea este facuta "din oficiu", fara a fi anuntat si fara documente doveditoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Chereja
 User Mihaela Chereja
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2012
Daca spuneti ca apareti pe ambele firme, inseamna ca exista 2 firme distincte, nu s-a schimbat doar numele. Ceea ce inseamna ca dumneavoastra ati incheiat un contract de munca si cu a 2-a firma, din moment ce sunteti salariata si aici. Daca aveti nevoie de continuitate de 3 luni, la prima firma aveti, dar nu stiu de cand figurati ca nemotivata, situatie pe care banca nu cred ca o va aprecia.

Nu stiu ce prevede regulamentul dvs. intern privind pontarea angajatilor ca nemotivati, dar sa va informati, ca nu cumva sa va aflati intr-o situatie de cercetare disciplinara obligatorie.

De asemenea, v-as sfatui sa vorbiti cu conducerea si daca nu mai primiti deloc salariu pe firma veche sa desfaceti contractul de munca sau sa reduceti norma de lucru pentru a evita situatia neplacuta de a figura ca si "nemotivata".

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024