ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Scutire Impozit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si va rog in masura in care puteti sa-mi dati un raspuns.
Am un certificat de incadrare in grad de handicap la forma accentuata ( 2 ) ca urmare a faptului ca am diabet.
Din ce am citit pe internet, daca prezint un asemenea certificat la firma unde lucrez atunci pot castiga mai multi bani la salariu deoarece sunt scutit de la plata impozitului pe venit.
Pe fluturasul meu de salariu scrie: TARIFAR INCADRARE ( banuiesc BRUT ) 870 , SALARIU NET 650!
Observ de asemenea ca-mi sunt impozitate si bonurile de masa.
Daca prezint certificatul, salariul meu brut imi va deveni net? Adica in loc sa castig 650 RON + bonuri de masa voi castiga 870 + bonuri? Daca nu, cam cu cat se mareste salariul?
Pe contractul meu nu scrie nimic de bonuri de masa deci pot cei de la firma sa-mi accepte marirea de salariu insa sa-mi scoata bonurile de masa?
De asemenea vreau sa stiu daca ajutorul social pe care il primesc - 234 RON lunar ar avea de suferit. Banuiesc ca nu, insa vreau sa fiu sigur ca in ROMANIA e posibil orice!
In principiu doresc sa stiu daca exista vreun drept de care nu mai beneficiez in cazul in care nu platesc impozitul pe venit ca urmare a certificatului!
Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Contract de munca
Laurentiu Corneanu
 User  Laurentiu Corneanu
a intrebat la 08 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2013
Da, este in forma bruta cel din contract. In el sunt incluse impozitul pentru cei 870 de lei, contributiile individuale la CAS, CASS si somaj, iar impozitul pentru tichetele de masa se scade din venitul net de regula.

Odata cu prezentarea certificatului de handicap se va aplica scutirea de la plata impozitului pe venit, dar nu si de la plata contributiilor obligatorii.

Salariul dvs net va deveni astfel 727 de lei, impozitul fiind de 76 de lei. Impozitul se calculeaza astfel: 16% x (Salariul brut - Contributia somaj - Contributia sanatate - Contributia CAS - Deducerea personala)

Tichetele de masa sunt acordate in baza CCM sau a RI. Daca angajatorul modifica prevederile referitoare la acordarea lor, sigur ca pot fi eliminate. Legea nu il obliga sa le acorde.

Nu are de ce sa va fie afectata indemnizatia de handicap. Chiar daca suntem in Romania, nu e posibil chiar orice, exista niste legi si autoritati in control.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024