ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate inceta contractul de munca dupa o zi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu o problema. Vineri 12 septembrie am semnat contractul de munca si multe acte pentru postul supraveghetor sala-Maxbet Srl, dupa 4 interviuri(calcul, integritate, securitate), urmand sa incep luni 12 septembrie tura de zi la 7 dimineata(12 ore doua zile/ doua libere). Trainerul meu care trebuia sa se ocupe ul de mine nu a venit din motive medicale(s-a accidentat), eu avand fise la mine cu ce trebuia sa se intample in prima zi de training,am stat pana la 8 seara cu colegii sa ma acomodez. Managerul de sala m-a sunat ieri 14 septembrie sa stam de vorba, asteptandu-ma cu notificare incetare contract, motivand ca cine ii garanteaza ca nu joc la aparate pe viitor. Este normal/legal sa ma dea asa afara, in conditiile in care nici o zi nu am facut training, de ce m-au mai angajat?

V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu informatii.
Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Alina Ilcus
 User  Alina Ilcus
a intrebat la 14 Sep. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Sep. 2016
Potrivit art 31 ali3 din Codul muncii, in timpul perioadei de proba contractul individual de munca poate inceta din initiativa oricareia dintre parti, fara sa fie necesara motivarea acestei masuri.
Codul muncii
Art. 31. (perioada de proba)
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024