ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Semnare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am fost angajat timp de 1 luna la o firma din Bucuresti. Nu am semnat nici un contract de munca in aceasta perioada. Dupa 1 luna am hotarat sa nu ma mai duc la serviciu din diverse motive (program nefiresc de lung - 15 ore, un singur liber pe saptamana, intarzierea platii salariului, etc). Dupa 2 luni sunt sunat de catre cei de la firma respectiva pentru a ma chema sa semnez totusi contractul si demisia. Va rog sa ma sfatuiti daca pot sa refuz semnarea acestor documente sau legal sunt obligat sa semnez.
Multumesc anticipat

Adaugata in: Contract de munca
Remus Popovici
 User  Remus Popovici
a intrebat la 06 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ngs Ngs
 User Ngs Ngs
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Dec. 2012
Cred ca ati dat actele inainte si ei s-au ocupat de intocmirea contractului cu toate clauzele si vi l-au inregistrat in revisal, fara semnatura si acordul dvs...ceea ce nu este legal, deci nu sunteti obligat a semna absolut nimic..sigur, in cazul unui control mai amanuntit, sunteti pasibil de amenda intrucat ati prestat munca fara contract. Fiti fara grija, repet: nu sunteti obligat sa va semnati demisia, cand nici macar angajarea nu ati facut-o.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2012
Legal, dumneavoastra ati lucrat "la negru" timp de o luna, neexistand acest contract de munca. El trebuie semnat anterior inceperii activitatii, si nu ulterior. Ca sa nu mai vorbim ca nu se incheie la doua luni dupa ce ati plecat deja de la angajatorul respectiv, Puteti refuza semnarea contractului respectiv si a demisiei, insa cu asumarea riscului de a putea fi si dvs sanctionat pentru neincheierea unui CIM si prestarea activitatii fara forme legale. Amenda este cuprinsa intre 500 si 1000 de lei. In cazul unui control al inspectorilor se poate ajunge la astfel de sanctiuni.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024