ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somajul si concediu pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata in saptamana a 10-a si angajatorul tocmai m-a anuntat ca nu o sa-mi prelungeasca contractul de munca incheiat pe perioada determinata asa ca am dreptul la 6 luni de somaj pt ca am pana in 5 ani pe cartea de munca. Data probabila a nasterii este 20 aprilie iar mie mi se termina somajul in martie de accea m-am gandit sa-mi prelungesc somajul cu concediu medical sau concediu de maternitate.
Intrebarile mele sunt: Unde duc aceste concedii medicale? Si cat este indemnizatia pentru cresterea copilului daca eu in ultimele 6 luni ma aflu in somaj+medical sau concediu de maternitate. Iau macar 600 de RON+alocatia 200?

Adaugata in: Contract de munca
Alina Maria
 User  Alina Maria
a intrebat la 26 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2012
Indemnizatia reprezinta 75% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii. Alocatia pentru copil o primiti oricum, nu este influentata de veniturile anterioare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 26 Sep. 2012
Art. 36 din OUG 158 DIN 2005 ACTUALIZATA

(1) Calculul si plata indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata.

(2) Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.

(3) Plata indemnizatiilor se face lunar de catre:
...
b) institutia care administreaza bugetul asigurarilor pentru somaj, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 26 Sep. 2012
Art. 41
(1) Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au urmatoarele obligatii:
...
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. in situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.
...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2012
Da, concediile medicale le veti prezenta la AJOMF. Pentru concediu medical pentru incapacitate temporara de munca, va trebui sa respectati art 41 din lEGEA 76 DIN 2002 actualizata. Daca din baza de calcul a indemnizatiei pentru crestere copil va iese mai putin de 600 lei , veti beneficia de o indemnizatie muinima de 600 lei.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024