ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sunt sau nu angajat pana la urma ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am mai scris un subiect pe aceasi tema doar ca vreau sa vin cu noutati:

Am fost sa verific la casa de pensii situatia platilor contributiilor mele sociale si implicit pentru pensie. In mod surprinzator doamna de acolo mi-a citit de pe calculator unde sunt angajat, luna si mi-a certificat faptul ca pe toate lunile lucrate sunt la zi cu platile. Si asta este curios dat fiind ca eu NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT cu angajatorul meu ci doar o intelegere verbala si aducerea unei adeverinte de la medicul de familie, copia dupa ultimul act de studii si cererea de angajare.

Eu am mai cercetat problema pe net si am observat ca spre exemplu la cei 1000 lei luati de mine in mana, angajatorul meu cheltuie per total aproape 1800 lei care contine contributiile mele sociale + ceea ce trebuie sa plateasca el strict in calitatea sa de angajator. Si ma gandesc daca nu a gasit o parghie de a se sustrage de la a-si plati el personal darile prin angajarea mea.

M-ar interesa sa stiu daca totusi imi merge vechimea ?

Va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Darius Causu
 User  Darius Causu
a intrebat la 12 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Darius Causu la 16 Feb. 2015
Dvs munciti la negru, este cat se poate de evident acest lucru. Deci ilegal. Chiar daca angajatorul dvs a platiti si declarat contributiile cat timp nu exista un contract de munca semnat intre dvs si angajator si primiti bani pentru munca prestata sunteti in ilegalitate, atat dvs cat si angajatorul.

Daca exista intr-adevar un contract semnat in numele dvs de alta persoana este fals in acte si puteti merge in instanta cu o plangere pentru ca este fapta penala. Dar pana nu aveti contractul de munca in mana si dovada incheierii lui, indiferent cine a pus semnatura pe el, se considera munca la negru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Darius Causu
 User Darius Causu
a raspuns userului adriana iancu la 15 Feb. 2015
Va multumesc inca o data pentru recomandare. Dar ma gandesc... in eventualitatea in care imi da acel exemplar, ar fi oarecum grav, pentru ca ar fi vorba despre FALS sub SEMNATURA PRIVATA, nu ? Pentru ca ma gandesc ca acel presupus exemplar ar trebui sa contina si semnatura mea pe care NU am dat-o!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2015
Se pare ca sunteti angajat si angajatorul declara si plateste contributiile sociale, dar cum v-am spus si in raspunsul anterior, solicitati un exemplar al contractului individual de munca de la departamentul de resurse umane.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024