ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare CIM pentru crestere copil pana la 2 ani.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o colega, careia pe data de 23 ianuarie( a 127 zi de concediu medical) trebuie sa-i fac suspendare CIM cu art. 51. lit. a, pentru crestere copil pana la 2 ani. Va rod sa-mi spune-ti daca am inteles corect urmatoarea procedura:
- in data 22 ian. fac decizia pentru incetarea suspendarii CIM cu art 50 lit a.
- in data 23.ian( luni) fac decizia de suspendare CIM cu art 51 lit a pentru crestere copil pana la 2 ani dupa si tot pe 27 inregistrez in Revisal suspendarea.
Va multumesc anticipat.

Georgescu Valentina
 User  Georgescu Valentina
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
In primul rand, daca respectiva colega este in concediu de maternitate, acesta are o durata maxima de 126 de zile nu de 127. Si cu atat mai mult in ziua in care intra in CIC nu va mai fi in medical, ar insemna ca se susprapun doua tipuri de suspendare ceea ce nu este chiar legal.

Nu inteleg pentru ce suspendare vreti sa faceti decizie de incetare. Concediul de maternitate este unul medical si nu se opereaza in Revisal. Ca atare nu aveti ce suspendare sa incetati in program, de altfel nu apare temeiul de incetare in program. Suspednarea este una de drept, in cazul oricarui concediu medical inclusiv a celui de maternitate. Ceea ce inseamna ca nu faceti nicio decizie, la baza ei stand certificatul medical.

Contractul se suspenda in baza art. 51 (1) lit a) cu prima zi din care salariata se va afla in crestere copil conform cererii inaintate de ea. Daca in cerere apare ca doreste sa intre imediat dupa incetarea concediului de lauzie in CIC, adica din data de 23 ianuarie, atunci cu aceasta data se va suspenda contractul in baza unei decizii de suspendare. Perioada se opereaza in Revisal si se transmite catre ITM in 20 de zile lucratoare de la data suspendarii, adica de la prima zi de concediu.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024