ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Transformare CIM perioada nedeterminata in CIM perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Este posibila transformarea CIM pe perioada nedeterminata in CIM pe perioada determinata prin act aditional? (s-a modificat norma de lucru si salariul pe o perioada de 6 luni); sau la expirarea perioadei determinate isi reintra in normal CIM pe perioada nedeterminata?
Cererea de intoarcere la locul de munca dupa CCC de pana la 1 an este cu data de 10.08.12, angajatorul a facut reincadrarea cu data de 12.08.2012, este legal?

Razvan Dumitru
 User  Razvan Dumitru
a intrebat la 18 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Razvan Dumitru
 User Razvan Dumitru
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Sep. 2012
Multumesc pentru raspuns, in legatura cu data de 12.08.2012 este o greseala este vorba de 12.09.2012. In data de 10.09.2012 impreuna cu un executor judecatoresc am adus la cunostinta angajatorului despre dorinta angajatei de a relua activitatea incepand cu aceasta data (10.09.2012), angajatorul fiind anuntat incepand cu data de 03.09.2012 despre dorinta angajatei, atat telefonic cat si in scris, dar refuzand sa ia cunostinta despre acest lucru am fost nevoiti sa apelam la aceasta metoda pentru a putea proba in cazul in care se va ajunge in instanta. Angajata a dorit sa isi reia activitatea inainte ca copilul sa implineasca varsta de 1 an. Nefiind in nici una din situatile prevazute de lege (faliment sau reorganizare judiciara pentru a putea concedia salariata), in data de 12.09.2012 s-a facut un act aditional la CIM pe perioada nedeterminata (acesta fiind suspendat pentru CCC 1 an), act aditional care modifica locul desfasurari activitati, norma de lucru, salariul si durata contractului (pe o perioada de 6 luni). In legatura cu modificarea duratea contractului de munca in actul aditional se invoca art. 81, litera B. In legatura cu reluarea activitati nu exista o decizie emisa de angajator, in acest caz reluarea activitati se face la initiativa angajatului (corect ?).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
Reluarea activitatii nu putea sa aiba loc pe data de 12.08 decat in cazul in care programul de lucru al companiei include zilele de sambata si duminica, repausul fiind acordat in alte zile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
Nu, nu este legala o astfel de transformare. Invers se poate, insa nu din nedeterminat in determinat. Din simplul motiv ca legea (Codul muncii) prevede incheierea contractelor de munca pe perioada nedeterminata, doar in situatii de exceptie putand fi incheiat pe perioada determinata.

Se poate insa modifica norma de lucru prin act aditional iar dupa cele 6 luni se revine, tot prin act aditional, la norma initiala. O astfel de modificare se opereaza apoi in Revisal.

Referitor la cererea pentru revenirea din CCC, nu este vorba de reincadrare ci de reluarea activitatii pe acelasi post si acelasi contract, cu incetarea perioadei de suspendare a CIM ca urmare a revenirii din concediu. Incetarea suspendarii se face cu data pe care o solicita salariata sau la expirarea perioadei prevazute in decizia de suspendare. Daca in decizia ultima zi de concediu era 10.08, aceasta fiind data nasterii copilului, suspendarea inceteaza in data de 11.08, data la care salariatul in cauza isi reia activitatea.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024