ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

trecerea de la determinat la nedeterminat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna !
As vrea sa stiu daca s-a modificat articolul 53/2009 era in dezbatere nu de foarte mult timp in privinta modificarii contractului din determinat in nedeterminat printr-un act aditional fara scoaterea postului la concurs intr-o institutie de stat .va multumesc!


Adaugata in: Contract de munca
Margareta Cristea
 User  Margareta Cristea
a intrebat la 27 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului margareta cristea la 28 Mar. 2014
Codul muncii prevede la art. 84 (2) ca "in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular."

Ca atare nu puteti modifica un contract din determinata in nedeterminata cat timp la baza lui sta acest motiv, care de altfel ar trebui sa fie precizat si in contractul salariatului. Se incheie un alt contract de munca, iar pentru ca salariatul sa ocupe alt post vacantat in unitate ar trebui sa participe la concurs, fiind acordate astfel sanse egale tuturor candidatilor interesati de post.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Margareta Cristea
 User Margareta Cristea
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mar. 2014
am inteles ,dar daca esti in locul unei persoane aceea persoana revine la munca dar alta pleaca de tot nu se poate prin act aditional sa ti modifice natura contractului si sa te treaca in locul celei care a plecat fara a fi nevoie de scoaterea postului la concurs ?mentionez ca este institutie de stat (spital )
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2014
Nu stiu ce reprezinta 53/2009 si nu stiu nici despre ce dezbatere vorbiti, trebuie sa recunosc. Daca va referiti la Codul muncii acesta este Legea nr. 53/2003, lege ce nu a mai fost modificata inca din 2011.

Se poate transforma un contract de munca din unul pe durata determinata in contract pe durata nedeterminata, atat timp cat nu este incheiat pentru inlocuirea unui salariat aflat in susependare. Modificarea se face prin act aditional incheiat in temeiul art. 17 (5) coroborat cu art. 41 (3) din Codul muncii republicat. Aceasta modificare era posibila si inaintea ultimelor modificari aduse legii, si inca se poate face.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024