ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Valabilitate contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Cum pot si eu sa aflu daca contractul de munca este valabil si daca imi sunt platite toate darile catre stat ? Am aflat ca firma urmeaza sa se inchida, dar patronii nu m-au anuntat. Imi pot baga somajul chiar daca am 6 -7 luni lucrate dar si alea sunt trecute cu 4 ore? Va multumesc!

Georgiana Babadita
 User  Georgiana Babadita
a intrebat la 25 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2013
Daca exista un contract de munca semnat de dvs si angajator, atunci acesta este valabil, in mod cert, si produce efecte, indiferent daca angajatorul l-a operat sau nu in Revisal.

In cazul in care firma se dizolva, contractele de munca exsitente vor inceta de drept conform Codului muncii republicat.

Dreptul la indemnizatie pentru somaj se acorda in cazul in care indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii. Cele 12 luni ar trebui sa fie lucrate cu program de 8 ore / zi. Pentru contractele cu timp partial stagiul se stabileste prin raportarea normei partiale la norma intreaga, ceea ce ar insemna ca pentru un contract cu jumatate de norma ar trebui sa aveti minim 24 de luni consecutive lucrate anterior datei depunerii cererii pentru somaj.

Daca dvs aveti 7 luni lucrate cu timp partial, 4 ore, in ultimele 24 de luni, inseamna un stagiu de cotizare de 3,5 luni, caz in care ar trebui sa aveti cel putin alte 8 - 9 luni lucrate cu program de 8 ore ca sa puteti primi somaj sau o perioada de 15 luni cu program de 6 ore.

Cat timp insa nu exista stagiul minim de cotizare, chiar daca indepliniti celelalte conditi de acordare, nu veti primi aprobare asupra cererii pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024