ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

C.A.S-ul in concediu prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Imi puteti spune cat trebuie sa fie C.A.S -ul in cazul concediului prenatal pe luna august si daca acesta are valoare fixa pe toata perioada concediului, inclusiv cel postnatal ?
As mai avea o intrebare referitoare la cele 126 de zile de prenatal si postnatal: trebuie acordat concediu medical pana la terminarea celor 126 de zile si dus la locul de munca?
Multumesc anticipat!

Cristina Diaconu
 User  Cristina Diaconu
a intrebat la 29 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Sep. 2014
Contributia pentru sistemul de pensii se calculeaza raportat la castigul mediu brut stabilit pentru fundamentarea bugetului de asigurari sociale. Castigul mediu brut pentru anul 2014 este stabilit la 2.298 lei brut.Contributia CAS pentru luna august 2014 este 31,3% pentru conditii normale de munca, datorate de angajator si angajati, din care 10,5% datorate de angajati si 20,8% datorate de angajatori.

Angajatul trebuie sa anunte intrarea in medical in 24 de ore, iar certificatul il va prezenta pana la data de 5 a lunii urmatoare, cel tarziu. Baza legala este OUG 158/2005 cu normele de aplicare aprobate prin Ordinul 60/32/2006.
ART. 81
(1) Asiguraţii au obligaţia de a ?nştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea ?n care funcţionează acesta, ?n termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. ?n situaţia ?n care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit ?n zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a ?nştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate ?n prima zi lucrătoare.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024