ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de colaborare firma si angajat la aceasta firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Sunt angajat ca agent vanzari cu CIM si firma mi-a propus un contract de colaborare in vederea suplimentarii sumei castigate in urma CIM.In unul din paragrafe e stipulata o clauza penala,care spune ca eu ma oblig sa platesc daune-interesein valoare egala cu valoareaprejudiciului produs(probabil valoarea facturii emise catre magazinul caruia ii livrez marfa) plus 20%.E legal acest lucru,avand in vedere ca,dupa cate stiu eu eu,un contract de colaborare e un cotract de prestari servicii supus codului civil? Mai am cateva intrebari:1)trebuie completata vreo declaratie fiscala si,daca da,cine trebuie sa o completeze si s-o depuna?;2).ce dari catre stat trebuie platite si care e cuantumul lor?;3).daca merg la o banca pt un imprumut,suma castigata din contractul de colaborare se adauga sumei din CIM?;4).imi puteti trimite un model de contract de colaborare cat mai corelat cu legislatia in vigoare?;5).daca suma din contactul de colaborare e 1100 ,imi puteti spune explicit darile catre stat si suma care se ia in considerare la un eventual imprumut? MULTUMESC!

Florin Olteanu
 User  Florin Olteanu
a intrebat la 15 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2015
Platitorul de venit are obligatia de a retine si vira impozitul pe venit si contributiile sociale.Daca se vor lua in calcul, in cazul in care solicitati un imprumut, numai banca va poate spune.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024