ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contributii contract mandat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Directorul unei societatii a trecut de la contract individual de munca la contract de mandat, contractul individual de munca s-a suspendat.
Pentru remuneratia obtinuta de director pe baza contractului de mandat, care sunt contributiile sociale care se datoreaza (atat individuale cat si de societate)? Va rugam sa ne precizati si baza legala.
Va multumim anticipat!

Adaugata in: Contributii sociale
Iuliana Vulpe
 User  Iuliana Vulpe
a intrebat la 22 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2013
Indemnizatia acordata in baza unui astfel de contract de mandat este venit asimilat salariilor, potrivit Codului fiscal. Astfel, pentru persoana in cauza se vor platit toate contributiile pe care angajatorul le calculeaza si vireaza pentru un salarit cu CIM.

Codul fiscal, legea 571/2003 cu modificarile si completarile utlerioare:

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile ?n bani şi/sau ?n natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate ?n baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
[...]
d) indemnizaţia lunară brută, precum şi suma din profitul net, cuvenite administratorilor la companii/societăţi naţionale, societăţi comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar majoritar, precum şi la regiile autonome;

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024