ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contributii sanatate concediu crestere copil 3-7 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.De la medicul de familie mi s-a spus ca nu mai figurez ca si asigurat la CAS ,eu fiind in concediu crestere copil copil handicap 3-7 ani.Eu ca si mama,nu mai beneficiez in aceasta perioada de servicii medicale sau trebuie sa platesc contributia la sanatate din mana? Sau este o eroare a sistemului netransmitand datele catre Casa?

Adaugata in: Contributii sociale
Ana Maria Mierloi
 User  Ana Maria Mierloi
a intrebat la 21 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ana maria mierloi la 22 Iul. 2014
Inca un detaliu pe care am omis sa vi-l subliniez, pentru ca am vazut in titlu. Contributiile la sanatate nu au legatura cu acordarea CIC, fie el si de la 3 la 7 ani. Concediul se acorda in baza veniturilor impozabile de natura profesionala, sau asimilate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ana maria mierloi la 22 Iul. 2014
Daca medicul v-a transmis ca nu sunteti asigurata pentru ca sunteti in CIC, este evident ca nici el nu detine informatia corecta. Drepturile se acorda pe baza unei adeverinte eliberate de DGASPC din care sa reiasa ca beneficiati de indemnizatiei crestere copil. Inclusiv CFP pentru crestere copil se ia in calcul pentru acordarea drepturilor medicale, iar calculul se face raportat la salariul minim. Iar in legea sanatatii este precizat faptul ca sunt asigurate din oficiu, fara plata contributiei, persoanele aflate in crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Mierloi
 User Ana Maria Mierloi
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Iul. 2014
Medicul de familie mi-a scos o fisa de pe programul pc-ului in care se verifica calitatea de asigurat si nu mai figurez.deci probabil este o eroare de la protectia copilului care nu a transmis datele catre casa de asigurari .va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Iul. 2014
Este o eroare a medicului, concediul pentru crestere copil este perioada asimilata pentru acordare drepturilor medicale.

Art. 32 - OUG 111/2010
(5) Pe perioada ?n care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) şi (2) se aplică corespunzător prevederile art. 21 şi 22.

Art. 21
(1) Pe perioada ?n care se beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5), precum şi pe perioada concediului fără plată prevăzut la art. 6, plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru aceste persoane se asigură de la bugetul de stat.
(2) Pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5), contribuţia de asigurări sociale de sănătate se calculează prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra nivelului indemnizaţiei acordate.
(3) Perioada ?n care o persoană beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) sau se află ?n concediul fără plată prevăzut la art. 6 constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare ?n vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
(4) ?n situaţia prevăzută la alin. (2), la stabilirea cuantumului indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se ia ?n calcul valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Alte intrebari despre Contributii sociale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni G Stancu Radu Anton alexei delimart Marius Ion Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024