ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Vechime in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
In perioada iulie 2009 iunie 2010 am beneficiat de indemnizatie de somaj. Tot in timpul acestei perioade am desfasurat activitate in cadrul unui IF in specialiatea pe care o am ( IT). Legea imi permitea acest lucru, cu conditia sa am un venit lunar pe IF pana in 500 lei. Mentionez ca in aceasta perioada cf. legii nu am fost obligat sa platesc contributii la CAS si CASS. Intrebarea mea este daca aceasta perioada este luata in calcul pentru vechimea in munca. Dupa expirarea somajului am continuat activitatea pe IF fiind si angajat cu contract de munca cu activitate de 2 ore pe zi la o societate. La Casa de pensii am cotizat doar cu plata efectuata de societatea , aferenta contractului partial de munca (2 ore/ zi), pe IF nefiind obligat sa platesc . Pentru aceasta perioada cum se calculeaza vechimea in munca? Se calculeaza la 2 ore pe zi sau perioada intreaga?

Daniel Pasla
 User  Daniel Pasla
a intrebat la 19 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Aug. 2014
Vechimea in munca este data de activitatea prestata in baza unui contract individual de munca (CIM) sau de perioadele recunoscute astfel prin acte normative speciale. Activitatea desfasurata in calitate de IF nu reprezinta vechime in munca, iar somajul constituie perioada contributiva pentru stagiul de cotizare la pensie.

Norma de lucru nu influenteaza vechimea in munca, aceasta din urma este data de durata pe care ati lucrat-o ca salariat cu CIM. Daca ati lucrat 4 ani cu program de 2 ore, incadrat cu CIM, atunci aveti 4 ani de vechime in munca.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024