ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acte necesare pentru coasigurare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat doreste sa-si inscrie copilul in varsta de 4 ani la un medic de familie. Copii in varsta de pana la 18 ani sunt coasigurati din oficiu. De ce document are nevoie salariatul de la locul de munca in acest sens? De o adeverinta de salariat in care sa mentionam ca este salariat si ca ii sunt platite contributiile sociale? Sau mai este nevoie si de un alt document?
Multumesc!

Adaugata in: Contributii
Mariana Florina
 User  Mariana Florina
a intrebat la 02 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2013
Copii nu sunt coasigurati din oficiu, sunt in intretinerea parintilor insa. Singurii care pot avea calitatea de coasigurati sunt sotul / sotia sau parintii salariatilor. Copilul minor este asigurat direct la sistemul de sanatate, este altceva, mai ales cel care nu are drept deplin de munca.

La angajator copilul se declara pur si simplu in intretinerea lui printr-un acord semnat de salariat si certificatul de nastere care sa faca dovada relatiei de rudenie. Iar la medicul de familie ar trebui intrebate, din cate stiu trebuie facuta dovada ca este copilul lui.

Declaratia pentru angajator arata in felul urmator:

DECLARATIA SALARIATULUI



Subsemnatul/a......................................................................salariat/a la........................................., avand in vedere prevederile art. 56 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, ?n vederea stabilirii deducerilor personale pentru persoanele aflate ?n ?ntreţinerea mea, prin prezenta declar pe propria mea răspundere că datele menţionate mai jos sunt reale şi corespund situaţiei actuale, cunosc?nd că falsul ?n declaraţii se pedepseşte conform legii penale.
Pentru orice schimbare intervenita mă oblig să anunţ angajatorul ?n termenul legal de 15 zile calendaristice de la data care s-a produs modificarea ?n situaţia comunicată şi sa prezint acte justificative.

Datele personale ale salariatului:


Nume si prenume..............................................................................
CNP......................................................... BI/CI seria .............................., nr............................

Domiciliul: localitatea............................, str........................................., nr...................., bl......, sc.........., apt........., judeţ................................


I. Date pentru copiii (minori) aflaţi ?n ?ntreţinerea subsemnatului/subsemnatei :

(se vor anexa certificatele de nastere ale copiilor, adeverinţa de la angajatorul celuilalt soţ sau declaraţia pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil).

Numele şi prenumele copilului CNP:


Numele si prenumele............................................., CNP...........................................
Numele si prenumele............................................., CNP...........................................
Numele si prenumele............................................., CNP...........................................

II. Date pentru persoanele aflate ?n ?ntreţinere (soţul/soţia, copiii peste 18 ani, rudele pana la gradul al doilea inclusiv: parinti, bunici, nepoti, frati/surori):

(se vor anexa documentele doveditoare privind gradul de rudenie, adeverinta de venit a persoanei intretinute sau declaratia pe propia raspundere ).

O persoana fizica aflata in intretinere poate avea venituri impozabile sau neimpozabile mai mici sau egale cu 250 Ron lunar.


1. Numele si prenumele................................................, CNP..................................., gradul de rudenie...............................,domiciliu in localitatea............................, str........................................., nr...................., bl......, sc.........., apt........., judeţ................................

2. Numele si prenumele........................................................, CNP.........................................., gradul de rudenie.....................,domiciliu in localitatea............................, str........................................., nr...................., bl......, sc.........., apt........., judeţ................................
3. Numele si prenumele...................................................., CNP.................................., gradul de rudenie.................................,domiciliu in localitatea............................, str........................................., nr...................., bl......, sc.........., apt........., judeţ................................


Data: Semnatura:
.................................. ...........................

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024