ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Asigurare automata daca esti gravida


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa -mi spuneti daca o persoana care nu a fost angajata niciodata si nu a avut venituri impozbile din alte parti ,dar este insarcinata acum, poate bineficia de servicii medicale fara a plati contributia pentru 6 luni anterioare la CNAS? Mentionez , ca nu i s-a emis card de sanatate si va solicita Adeverinta de Asigurat. Multumesc!

Adaugata in: Contributii Asigurare
Maricica Bivol
 User  Maricica Bivol
a intrebat la 01 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maricica Bivol
 User Maricica Bivol
a raspuns userului adriana iancu la 06 Feb. 2016
Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa precizati, daca sunt insarcinata, dar nu am inca cetatenia Romana, sunt din R.Moldova si stau cu permis de sedere pentru mmbrii de familie, atunci nu bineficiez de asigurare medicala? LA eliberarea acestui Permis de Sedere mi s-a spus, ca am toate drepturile unui cetatean roman. Am fost la Casa de Asigurari din regiunea unde ma aflu, si mi s-a spus,ca s-a schimbat legea si ca trebuie sa achit contributia de asigurat din trecut si penrtu cateva luni de cand sunt gravida, penrtu a-mi elibera Adeverinta de Asigurat. E corect asa? Descpre ce lege mi-au vorbit? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumim!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Feb. 2016
Beneficiati de asigurare medicala fara plata contributiei, aveti aici baza legala.
Legea 95/2006
Art. 213
(1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
f) femeile insarcinate şi lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara.

Ordin CNASS 581/2014:
Art. 12.
(1) Dovada calitatii de asigurat se realizeaza prin modalitatea electronica de verificare a calitatii de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, iar in situatia in care, in urma interogarii, persoana nu apare in aplicatia mentionata la art. 11 alin. (1), se realizeaza printr-un document justificativ - adeverinta, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentele norme metodologice, eliberata de casa de asigurari de sanatate in a carei evidenta se afla persoana, potrivit fiecarei categorii de persoane, pe baza urmatoarelor documente:
i) pentru femeile insarcinate sau lauze: act de identitate valabil la data solicitarii, adeverinta medicala, certificat de naştere al copilului - pentru lauze, precum şi declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau documente justificative ca realizeaza venituri lunare sub salariul de baza minim brut pe tara;


Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024