ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Asigurare de sanatate pentru insarcinate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Am o Intreprindere Individuala si am aflat ca sant insarcinata. La Casa de asigurari Suceava mi sa spus ca trebuie sa platesc diferente la salariul minim pe economie pentru toata perioada de functionare,eu dupa ce am citit legea am inteles ca beneficiez de asigurare de sanatate fara sa platesc diferente,in cazul in care veniturile mele sunt mai mici decat acesta.Va rog sa ma lamuriti in aceasta privinta.Multumesc anticipat.

Adaugata in: Contributii
Mariana Ginsca
 User  Mariana Ginsca
a intrebat la 17 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2016
Este vorba despre contributia pentru concedii si indemnizatii (FNUASS) 0.85%, care nu este obligatore pentru un II. Aceasta devine obligatorie daca Intreprinderea Individuala doreste sa beneficieze de indemnizatii pentru concediile medicale. Pentru aputea fi platita aceasta contributie se depune la Casa de Asigurari de Sanatate declaratia de asigurare pentru concedii si indemnizatii.
In situatia in care nu platiti aceasta contributie nu puteti beneficia de concediul de maternitate, care poate fi acordat mamei, inainte sau dupa nastere, pe o perioada de cel mult 126 de zile.
Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii si se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024