ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Bani concediul prenatal si postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Eu am nascut in septembrie 2011 si nu am primit banii pe concediul prenatal si postnatal. Dosarul cu toate actele a fost depus ca catre firma la care lucram abia in noiembrie 2012 la insistentele mele, iar raspunsul de la CASMB a venit in decembrie 2012. Au refuzat plata din motiv ca nu s-au depus actele in maxim 90 de zile. Eu am vorbit in prealabil cu un avocat doar ca acesta mi-a spus ca nu pot recupera banii de la CASMB ci ca doar sa dau patronul in judecata si sa incerc sa recuperez de la el banii. Eu nu as vrea sa fac asta pentru ca vreau sa ma intorc la locul de munca macar cele 6 luni dupa ce se vor termina cei 2 ani de concediu de crestere ai copilului (stiu ca poate gasi ?n? motive pt. a ma concedia sau pt. a ma face sa imi dau demisia).

Intrebarea mea este credeti ca as putea sa fac o cerere sau sa trimit o scrisoare catre CASMB si nu catre patron ca sa incerc sa recuperez acesti bani sau macar sa aflu exact motivul pentru care a fost refuzata plata (nu stiu exact ce scrie in hartia trimisa de CASMB caci nu am vazut-o). ?

Si as vrea sa va mai intreb ceva va rog : cum se verifica pe site-ul de la CASMB situatia dosarului de concediu medical de sarcina si lauzie ? Mentionez ca nu am decat hartia de depunere a dosarului cu numarul aferent, cea de refuz a platii nu au vrut nici patronul si nici contabilul sa imi ofere o copie sau sa-mi dea numarul.

Va multumesc mult.

Adaugata in: Contributii
Karina Karina
 User  Karina Karina
a intrebat la 29 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Karina Karina
 User Karina Karina
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Ian. 2013
Va multumesc mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2013
Sincer, avocatul dvs are dreptate, este necesara actiunea in instanta pentru ca intervine problema neplatirii unor drepturi banesti cuvenite prin statutul de salariat. Mergeti in instanta ca va recuperati banii.

Nu va poate concedia oricum in cele 6 luni de la revenire cat timp nu apare reorganizarea judiciara, falimentul sau dizolvarea in conditiile legii. Cat priveste demisia, acesta nu poate fi fortata de angajator, dvs initiati o astfel de incetare daca doriti.

Situatia dosarului o verificati direct la ei.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024