ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce contributii plateste asociatia de proprietari?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


- Buna ziua!
Am fost ales cenzor la o asociatie de proprietari care au 3 salariati : administrator (pensionar), presedinte (mandat) si femeie de serviciu (conventie civila) cu 2 ore pe zi de 2 ori pe saptamana. Au platit doar 16% impozit/salarii, zicandu-mi ca asa au fost invatati, pt.ca asociatiile care au pana la 3 salariati cu timp partial de munca de pana la 3 ore/zi, doar atat platesc, nu au obligatia platii celorlalte contributii aferente salariilor (conform legii). Care lege specifica acest lucru, pentru ca eu cred ca nu este corect si nu doresc ca pe perioada mandatului meu sa merg cu aceeasi eroare (daca este o eroare intr-adevar). ? Nu aveau obligativitatea depunerii Decl.112, cat si plata contributiilor ?
- Va multumesc mult!

Silvia Pomparau
 User  Silvia Pomparau
a intrebat la 21 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iun. 2015
Pentru salariati se calculeaza toate contributiile legale raportate la salariul brut din CIM, nu exista o lege care sa precizeze cele mentionate. In cazul salariatilor pensionari cu drept de cumul nu se plateste contributia pentru somaj.

Pentru conventia civila (care se numeste de fapt conventie de prestari servicii, in baza legii asociatiei de proprietari) se platesc contributii de tipul impozit, CAS si CASS individuale. Aveti grija insa ca munca prestata de femeia de serviciu sa nu fie una dependenta asa cum este ea definita in Codul fiscal.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2015
ITM-urile nu recunosc conventiile civile si amendeaza asociatiile de proprietari, obligandu-le sa incheie contracte de munca. Prin urmare, aceste persoane trebuie sa lucreze in baza contractelor individuale de munca.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024