ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce contributii plateste firma si salariatul in cazul concediului medical cod14?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un angajat care a lucrat 3 luni dupa care in a 4 luna a primit concediu medical cu cod 14 - cancer. Am calculat indemnizatia cuvenita conform veniturilor din cele 3 luni, insa nu stiu ce datoreaza angajatorul la stat si ce datoreaza salariatul in vederea depunerii declaratiei 112? Stiu ca salariatul plateste Cas din baza de calcul de 804 lei, dar plateste si impozitul pe salariu? Multumesc

Raluca Puscas
 User  Raluca Puscas
a intrebat la 23 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cornelia Olteanu
 User Cornelia Olteanu
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2014
Salariatul datoreaza urmatoarele contributii:
CAS 10.5% calculat dupa urmatoarea formula:35% din salariul mediu pe economie(2298)/la nr.zile lucatoare din luna*cu nr de zile cm(lucratoare).Sanatate nu plateste,somaj 0.5% se plateste numai pentru indemnizatia platita din fondurile angajator si mai plateste impozit 16%.
Angajatorul plateste CAS 20.8%(15.8% incepand cu luna octombrie 2014) dupa formula:35%din salariul mediu pe economie/la nr. zile lucatoare luna*cu numarul total de zile de prestatii CM pe unitate la care se aplica procentul CAS.
Contributie pt accidente si boli profesionale -functie de Codul CAEN -dupa urmatoarea formula: Salariul minim pe economie(900)/la nr. zile lucratoare luna*cu nr. zile cm pe unitate*cu procentul corespunzator.
0,85%-contributie angajator pt.CM se plateste doar pentru indemnizatia platita din fondurile angajatorului.CASS 5,2% idem,Somaj 0.5% idem ,Fond de garantare 0.25% idem.Sper sa va ajute.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024