ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Mi-am dat demisia de la fostul loc de munca pe 20 Decembrie 2013 si pe 21 Ianuarie m-am angajat in alt loc, intre timp am aflat ca sunt insarcinata. In momentul de fata am 4 luni se sarcina.
In acest caz cu intrerupere de 1 luna intre servicii mai pot beneficia de indemnizatie? La cate luni imi pot lua concediu prenatal?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumesc.

Adaugata in: Contributii
C Laura
 User  C Laura
a intrebat la 04 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Data la care v-ati depus demisia nu reprezinta data incetarii contractului de munca, trebuie sa va clarificati acest aspect mai intai. Daca de la data de 20 dec pana la 21 ianuarie 2014 ati stat in preaviz, atunci nu aveti pauza, contractul de munca incetand conform legii dupa finalizarea preavizului.

Daca insa contractului de munca a incetat la data de 20 decembrie si pana la data de 21 ianuarie nu ati realizat niciun venit profesional si nu ati fost nici in somaj, atunci acea luna de pauza va va afecta dreptul la indemnizatia pentru crestere copil si concediu. Pentru ca in vederea acordarii lor este necesar ca in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit sau din somaj, concedii medicale, alt CIC, activiati agricole supuse impozitului pe venit de 16%, altfel nu puteti beneficia de CIC si indemnizatia lunara aferenta. Trebuie acoperita cumva acea luna.

Referitor la concediul de materintate pre si postnatal, acesta se acorda incepand cu luna a 7-a de sarcina, conform OUG 158/2005. Din totalul celor 126 de zile la care aveti dreptul minim 42 trebuie sa fie concediu pentru lauzie.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024