ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil - pfa suspendat + CIM perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Momentan incasez venituri pe baza unui contract de munca pe perioada determinata care ar urma sa inceteze peste in luna mai. Eu am si un pfa pentru care am suspendat activitatea in momentul in care am incheiat acest contract de munca. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil stiu ca trebuie sa am venituri 12 luni fara pauza pana in momentul nasterii. In aceste conditii, cat timp am la dispozitie pentru a relua activitatea pe pfs si a realiza venituri astfel incat sa beneficiez de indemnizatie? Daca contractul inceteza pe 5 mai, trebuie sa inregistrez reluarea activitatii pt. pfa pe 6 mai, sau am o perioada de "gratie"?

De asemenea, in cazul in care in lunile urmatoare voi avea o luna in care nu emit factura pe pfa si deci nu voi realiza venituri, aceasta intrerupere va duce la pierderea dreptului de a primi indemnizatie?

Multumesc.

Pop Corina
 User  Pop Corina
a intrebat la 15 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2015
Conditia pentru a beneficia de concediu crestere copil este sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Aceste venituri pot proveni atat din salarii, cat si activitati independente (PFA), dar si ajutorul de somaj.La incetarea CIM pe durata determinata puteti beneficia de indemnizatia de somaj, daca indepliniti si conditia stagiului de cotizare de 12 luni in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj.
In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului, prin exceptie se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat acesta.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024