ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot benefecia de cei 2 ani de post-natal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din 2009 pana in Februarie 2014 am lucrat cu contract de munca.In Martie 2014 am primit decizia de incetare a activitatii pentru ca firma unde lucram a intrat in faliment si eu am intrat in somaj.Am primit somaj 6 luni si chiar inainte de terminarea somajului am reusit sa ma angajez pe perioada nedeterminata.Problema este ca atunci cand am depus actele pentru somaj am aflat ca firma unde lucrasem din 2009 pana in 2014 nu mi-a mai platit contributiile de prin 2011.Sotia o sa nasca prin Februarie 2015 si din Martie 2014 (cand am intrat in somaj) pana cand o sa nasca nu o sa adun 12 luni de contributii platite.Pot cumva sa platesc retroactiv contributiile pe care trebuiau sa mi-i le plateasca firma unde am lucrat? Ce ma puteti sfatui?

Multumesc anticipat
Nicolae

Nicolae Cretanu
 User  Nicolae Cretanu
a intrebat la 26 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Sep. 2014
Indemnizatia pentru crestere copil se acorda daca in utilmele 12 luni anterioare nasterii copilului realizati venituri supuse impozitului sau venituri din activitati agricole. Ca venituri realizate in cele 12 luni se iau in considerare indemnizatiile medicale si indemnizatia de somaj. Cu alte cuvinte, criteriul de acordare a indemnizatiei pentru crestere copil este plata impozitului in aceste 12 luni premergatoare nasterii copilului. Impozitul pe salariu este deja retinut de angajator, care are obligatia de a-l varsa la bugetul statului. Angajatorul nu a platit contributiile (CAS, sanatate, somaj) care nu au relevanta in acordarea concediului de crestere si ingrijire copil.


Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024