ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulent de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca pot beneficia de stimulentul de insertie in cazul in care am o fractiune de luna lucrata si restul concediu fara plata. Mentionez ca am inceput serviciul pe 28 iulie, si bebelusul meu va implini 1 an la sfarsitul lui august. Jumatate din luna august as dori sa imi iau CFP. Va multumesc!

Adaugata in: Contributii
Camelia Popescu
 User  Camelia Popescu
a intrebat la 05 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Aug. 2014
Revin cu o corectie, pentru ca s-a strecurat o greseala la redactarea rapunsului: asadar, cat timp concediul fara plata va fi unul pentru nevoi personale si NU unul pentru crestere copil nu va va afecta stimulentul. Am scapat acel "nu", imi cer scuze.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Camelia Popescu la 10 Aug. 2014
Cat timp acel concediu fara plata va fi pentru nevoi personale si unul pentru crestere copil, atunci veti primi stimulentul de insertie pentru luna august, dat fiind faptul ca desfasurati activitate si realizati venituri profesionale impozabile in luna respectiva. Ar trebui sa nu aveti probleme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Camelia Popescu
 User Camelia Popescu
a raspuns userului adriana iancu la 06 Aug. 2014
Va multumesc pentru rasuns. Eu am beneficiat de concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an. La sfarsitul lunii august copilul meu va implini un an. Ceea ce as dori sa stiu este daca pot beneficia de stimulentul de insertie in cazul in care in august voi lucra doar jumatate de luna si jumatate voi avea concediu fara plata. Eu am inceput serviciul pe 28 iulie. Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Aug. 2014
Perioada pentru care se poate acorda stimulentul de insertie , poate sa varieze in functie de tipul de concediu pentru cresterea copilului pentru care a optat solicitantul acordarii stimulentului.
Astfel, pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, daca aceste persoane obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, stimulentul se acorda pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Pentru persoanele care au optat pentru concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, daca aceste persoane obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, stimulentul se acorda pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.In cazul acestei categorii de beneficiari, daca veniturile supuse impozitarii se realizeaza si inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, stimulentul de insertie se poate acorda numai de la data la care copilul implineste varsta de 1 an, putand fi platit pana la momentul la care copilul implineste varsta de 2 ani.
Dumneavoastra nu ati specificat pentru ce tip de concediu ati optat, drep pentru care v-am expus ambele situatii.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024