ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Deducere personala suplimentara + salarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Imi puteti spune, va rog, cum este corect sa procedez in urmatoarele situatii?

1. Poate primi deducere personala suplimentara un angajat pentru un copil care are numele de familie al sotiei sale (al mamei)? Parintii copilului sunt casatoriti. Ei au 5 copii, insa unul dintre acestia are numele de familie al mamei. Mama nu lucreaza si nu inregistreaza venituri impozabile. Acest copil poate fi trecut in intretinerea tatalui?

2. Salariile angajatilor se acorda pe baza unei grile de salarizare stipulata in Contractul Colectiv de Munca al unitatii. De exemplu, salariul de incadrare minim pentru un muncitor necalificat este 900 lei, iar pentru un muncitor calificat este 1000 lei. Contractul Colectiv de Munca a intrat in vigoare incepand cu data de 17.11.2014. Un muncitor care are functia de asfaltator (711904 cod cor), adica, este muncitor calificat, conform noului Contract Colectiv de Munca al unitatii incepand cu 01.12.2014 ar trebui sa aiba un salariu de incadrare de 1000 lei?

Va multumesc pentru amabilitatea si promptitudinea cu care mi-ati raspuns de fiecare data!

Andreea Pop
 User  Andreea Pop
a intrebat la 10 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului andreea pop la 11 Dec. 2014
Nu are nicio relevanta numele copilului in acordarea deducerii, daca apartine sau nu tatalui. Cat timp face dovada relatiei prin certificatul de nastere al copilului nu apar probleme la acordarea deducerii personale. Poate fi trecut in intretinerea tatalui.

Salariatul ar trebui sa fie incadrat conform grilei stabilite la nivel intern. Daca in aceasta grila salariul este de 1000 de lei atunci trebuie sa i se actualizeze salariul din CIM astfel incat sa corespunda CCM. Modificarea se face prin act aditional semnat de ambele parti.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Pop
 User Andreea Pop
a raspuns userului adriana iancu la 11 Dec. 2014
1. Copilul minor nu provine dintr-o casatorie anterioara, el are aceiasi parinti ca si ceilalti 4, numai ca tatal nu i-a dat numele lui de familie. In aceasta situatie cum trebuie sa se procedeze?

2. Salariatul nu este nou el lucreaza in cadrul unitatii din 2009 si pana in prezent, Contractul Colectiv de Munca al unitatii este nou, iar eu vroiam sa stiu daca conform grilei de salarizare din CCM pentru acest salariat trebuie sa i se majoreze salariul de la 900 lei la 1000 lei.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Dec. 2014
Pentru copilul minor provenind din casatorii anterioare dreptul de a fi preluat in intretinere revine parintelui caruia i-a fost incredintat copilul sau unuia dintre soti care formeaza noua familie.
Pentru a doua intrebare, raspunsul este foarte clar, noul salariat este incadrat ca muncitor calificat, deci salariul va fi de 1000 lei.

Alte intrebari despre Deduceri

TOP RASPUNSURI 2024