ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Referitor la raspunsul care l-am primit de la dumneavoastra.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2015
Depinde de tipul de handicap. Daca acesta va impiedica sa indeplintii atributiile postului ocupat atunci se poate ajunge la concediere pentru necorespundere fizica.

Daca raportul de munca aveti intr-adevar scutire pentru impozitul pe venitul realizat.

Am fost si am vorbit cu angajatorul si mi sa spus ca de ce nu am prezentat certificatul de handicap si la medicina munci.Dar ma intreb acei doctori care anual vin si controleaza angajati la vizita medicala anuala nu isi dau seama de aspectul asta.Ma poate afecta cu ceva pe viitor .angajatotul a spus ca suntem bagati "in rahat" si el si eu .

Cornel Udrea
 User  Cornel Udrea
a intrebat la 10 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cornel Udrea la 10 Iun. 2015
Se poate ajunge chiar la desfacerea poastului daca se constata ca acest handicap nu va permite de fapt sa ocupati acel post si ca exista restrictii referitoare la tipul de activitate desfasurata.

Somajul se acorda daca exista un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii si daca incetarea CIM are loc din motive neimputabile salariatului. Totodata este esential ca beneficiarul sa fie apt de munca si sa nu indeplineasca conditiile de pensionare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cornel Udrea
 User Cornel Udrea
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Feb. 2015
Doamna Ioana Popa vreau sa stiu daca ma afecteaza cu ceva,am fost sunat si mi-a spus ca sunt suspendat pana la noi ordine de la angajator.Acest lucru poate duce la zile neplatite sau la concediere asa mi sa spus.Daca ma concediaza sa spunem am dreprul la somaj ,am lucrat 4 ani la o firma,2 ani jumate la alta si 5 ani la actuala .Ma gandesc toate variantele si daca mi-ar cauza la alta angajare pe viitor .Multumesc pentru raspunsurile anterioare mai astept decat un raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2015
Nu intra in atributiile lor sa identifice existenta unui handicap, eu nu fac astfel de incadrari. Certificatul trebuia intr-adevar prezentat la controlul medical. Daca nu de dvs, macar de catre angajator. Dar in mod normal dvs sunteti cel care trebuie sa inforomati medicul referitor la existenta acestui handicap si declarea lui prin certificat.

Alte intrebari despre Deduceri

TOP RASPUNSURI 2024