ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu fara salariu si demisie su preaviz de 20 zile lucratoare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o situatie: un angajat a solicitat concediu fara salariu pana in data de 31.05.2014. Acum doreste sa-si inainteze demisia cu respectarea preavizului de 20 zile lucratoare. In mod normal, angajatorul doreste ca el sa-si respecte CFS-ul si de abia apoi sa intre in preaviz. Cum sa procedez? Sunt obligata sa-i incetez CFS-ul mai devreme, sa zicem cu data de 28.04.2014, ca apoi sa intre in preaviz? Sau conform legii, el trebuie sa-si termine CFS-ul ca apoi sa-si poata da demisia.
Multumesc.

Andreea B.
 User  Andreea B.
a intrebat la 24 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andreea B. la 25 Apr. 2014
Este foarte bine ca intrebati si este pertinenta intrebarea. Intr-adevar, angajatorul va accepta sau nu acea solicitare de incetare mai devreme a concediului, fiind o perioada ce are la baza acordul partilor. Chiar si daca CFP ar inceta mai devreme preavizul tot dupa CFP ar urma sa fie efectuat, din considerentul suspendarii de care vorbeam, masura ce duce si la suspendarea preavizului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea B.
 User Andreea B.
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Am inteles. Din moment ce cfp presupune acordul ambelor parti, sa inteleg ca daca angajatul solicita incetarea cfp mai devreme decat data aprobata initial, angajatorul poate sa nu fie de acord, caz in care angajatul sta in cfp pana pe 30.05, apoi intra in preaviz. Va intreb toate lucrurile acestea pentru ca mi se pare normal ca si angajatorul sa cunoasca toate optiunile pe care le are conform legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Nu, nu sunteti obligata si nici nu o puteti face unilateral. El va efectua CFP pana la capata daca nu a solcitiat si nu i s-a aprobat incetarea lui mai devreme, iar in preaviz va intra dupa finalizarea CFP. Perioada aceasta reprezinta suspendarea a CIM cu acordul partilor, iar in cazul preavizului, odata cu aparitia unei perioade de supendare, si el va fi suspendat in consecinta. Suspendarea nu face parte din durata efectiva a preavizului, nu il reduce. Deci salariatul dvs va intra in preaviz dupa ce revine din CFP.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu George Andreescu Radu Anton alexei delimart violeta Georgescu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024