ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contestatie desfacere contract de munca 55b


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. V-am ruga mult sa ne lamuriti in aceasta speta.
In societatea noastra (transporturi), la data de 20.01 un sofer, a solicitat Demisia (a efectuat o cursa, iar in timpul acesteia ne-a sunat, ca are halucinatii, ca este urmarit, ca masina e "posedata", etc, toate acestea fiind se pare rezultatul unei afectiune psihiatrice despre care urma sa luam la cunostinta mult mai tarziu, cand a inaintat cerere de chemare in judecata, unde atatseaza si un certificat medical). A refuzat sa isi mai efectueze cursa, sens in care am fost nevoiti sa trimitem un alt sofer, care sa preia camionul, si sa il aduca in tara.
La momentul la care a ajuns in tara, a venit disperat ca vrea sa isi dea demisia, ca el are halucinatii, ca cineva ii vrea raul, etc. Noi i-am dat o "Cerere de demisie" (tipizata), pe care o avem la arhiva societatii, pe care el a semnat-o, si in care a solicitat "desfacerea CIM in baza 55b". Cererea noastra poarta denumirea de "cerere de demisie". Doua zile mai tarziu, societatea, am emis Decizia de desfacere a CIM in baza 55b.
Fostul salariat a solictat acum in instanta, anularea deciziei, si reintegrarea in munca, desi depune si un certificat medical, din care rezulta ca are probleme psihice, motivand ca nu a avut consimtamant la momentul la care a cerut demisia, si desfacerea prin 55B, a CIM.
Intrebarea mea este: va fi viciata procedura societatii, atata timp cat salariatul a facut o "Cerere de demisie", prin care cere incetarea raporturilor de munca prin acord - 55b?
Este corect ca societatea am emis decizie de incetare prin 55 b, desi cererea lui a fost intitulata Demisie (si prin ea a cerut desfacerea cu 55b), insa aceasta nu poarta sintagma angajatorului "De acord" pe ea?
Este o problema in instanta ca societatea a trecut pe decizia de desfacere, termen de contestare 30 de zile (desi la desfacerea prin acord termenul este de 3 ani)?
Va multumesc!

Maria Ana
 User  Maria Ana
a intrebat la 11 Apr. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Maria Ana la 13 Apr. 2018
Fiind incetare a CIM cu acordul partilor nu are drept de a contesta in instanta decizia de incetare.Chiar daca ar fi fost demisie la fel nu o putea contesta in instanta.Daca ar fi fost la initiativa angajatorului incetarea CIM atunci ar fi avut acest drept
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Ana
 User Maria Ana
a raspuns la intrebare la 12 Apr. 2018
Nu ne poate lamuri nimeni? Va multumesc!

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024