ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Procedura dupa desfiintarea deciziei de incetare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce documente trebuiesc intocmite dupa desfiintarea de catre instantele de judecata a unei decizii de incetare contract de munca ? Dupa incetarea contractului de munca ca urmare a desfiintarii postului, salariatul respectiv a intrat in somaj, iar dupa 2 luni s-a si angajat la o alta firma. Logic ar fi , ca la raminerea definitiva a sentintei, care se lasa cu plata de salarii pe ultimele 6 - 7 luni si cheltuieli de judecata, firma sa faca rechemare la serviciu al salariatului - care sunt procedurile legale ? se da un termen in care sa revina ? daca nu vine, ce se intampla ? se desface contractul cu litera i ? Despagubirea salariatului, cum se face ? la cererea acestuia cu sentinta anexata ( asa mi se pare corect )? sau din oficiu, dupa comunicarea sentintei ? se cuprind in statul de plata al lunii in care se face plata ?

Multumesc !

Stelian Sandu
 User  Stelian Sandu
a intrebat la 18 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mai. 2014
Daca instanta de judecata a hotarat ca salariatul trebuie reintegrat in munca, atunci inseamna ca a solicitat acest lucru in instata de judecata, iar angajatorul trebuie sa intocmeasca decizie de reintegrare a lui pe baza hotararii si sa reactiveze contractul in Revisal cu data respectiva. La fel de bine angaatul poate sa va comunice daca doreste sa revina sau nu la firma dvs, iar daca nu, contractul inceteaza de drept.

Despagubirea se face pe baza hotararii instantei, care contine aceasta obligatie din partea angajatorului. Salariatul a cerut deja acest lucru cand a intentat procesul. Nerespectarea hotararii judecatoresti este fapta penala si se pedepseste in consecinta, deci nu asteptati o cerere din partea angajatului pentru ca nu ar trebui sa vina. Se trec pe stat aceste salarii, se platesc asa cum s-ar plati daca ar fi fost la lucru in aceste luni de proces.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024