ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revisal la detasare,cum si cine face inregistrarea???


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt detasat de 1 an,vechiul angajator in Revisal a trecut contractul suspendat,unde sunt detasat desi unitatea a platit taxele catre stat nu m-a trecut in Revisal pentru ca nu am contractul de munca la ei urmind ca la sfirsitul perioadei de detasare sa mi dea o adeverinta(asa mi s-a spus).
Am inteles ca Revisal inlocuieste Cartea de Munca cum o sa evidentiez aceasta perioada de detasare in acesta? cine trebuie sa faca inregistrarea in Revisal si cum?Aceasta perioada cum va fi luata in considerare la calculul pensiei si a celorlalte drepturi?

Marius Bogdan
 User  Marius Bogdan
a intrebat la 05 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Sep. 2014
Perioada de detasare nu va afecteaza vechimea in munca si nici drepturile ce decurg din statutul de salariat. Se modifica temporar doar un element din contract, dar nu le pierdeti pe celelalte pentru ca nu este vora de o incetare a CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Sep. 2014
Detasarea se opereaza in Revisal anterior inceperii ei, este regula obligatorie prevazuta in HG 500/2011.

Art. 3
.........
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
.........
c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
..........


Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;

Nu se mai opereza si suspendarea, separat, pentru ca in istoric o sa apara CIM ca fiind suspendat ca urmare a dispunerii detasarii, asa cum apare mentionat si in Codul muncii.

Asa cum a punctat si dna Iancu, nu se incheie un contract de munca separat cu angajatorul unde a fost dispusa detasarea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2014
Detasarea salariatului (articolul 45 din Codul muncii), este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia din urma.
Salariatul nu va incheia cu angajatorul catre care este detasat un contract individual de munca. In plus, actualul contract de munca pe care salariatul detasat il detine nu poate fi obiectul niciunui act aditional incheiat de angajatorul in favoarea caruia se detaseaza.
Angajatorul de baza inregistreaza in Revisal suspendarea contractului de munca a salariatului detasat si completeaza urmatoarele informatii obligatorii:
-Data de inceput a suspendarii de la care intra in vigoare suspendarea, respectiv data consemnata in decizia de detasare anexata in dosarul personal al salariatului
-Data de incetare a suspendarii ? estimata la care detasarea isi inceteaza efectele asupra CIM, respectiv data consemnata in decizia de detasare
-CUI, denumire si nationalitate angajator catre care se face detasarea si unde salariatul va presta munca.
Termenul este de 19 zile lucratoare de la ziua anterioara datei la care decizia isi produce efectele.
Angajatorul de baza va inregistra in Revisal si incetarea detasarii (data de incetare), respectiv prima zi in care salariatul isi reia activitatea la locul de munca initial.
Angajatorul de baza are obligatia de a completa si depune formularul 205.
Deoarece nu incheie cu salariatul un contract de munca, angajatorul catre care se face detasarea nu are nicio obligatie de operare in Revisal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024