ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Diminuarea programului de lucru cu 2 ore


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Conform OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, care prevede că în scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi recuperării capacităţii de muncă, asiguraţii pot beneficia de indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă cu o pătrime din durata normală; reducerea şi indemnizaţia aferentă se acordă salariaţilor care, din motive de sănătate, nu mai pot realiza durata normală de muncă.

Am dus documentele medicale de la medicul expert de medicina muncii. De la conducerea unitatii mi se cere concediu medical pentru cele 2 ore. Dar medicul curant specialist spune ca nu a mai dat concediu doar pentru 2 ore.
Deci la serviciul meu nu ma platesc.
Va rog sa ma lamuriti as dori sa stiu daca cele 2 ore vor fi platite sau nu.
Va multumesc

Lalescu Antonia
 User  Lalescu Antonia
a intrebat la 29 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Mar. 2016
Reducerea timpului de munca pentru reducerea capacitatii de munca, din alte motive decat accident de munca sau boala profesionala este prevazuta in OUG 158/2005, care prevede ca in scopul prevenirii imbolnavirilor si recuperarii capacitatii de munca, asiguratii pot beneficia de indemnizatie pentru reducerea timpului de munca cu o patrime din durata normala, reducerea si indemnizatia aferenta se acorda salariatilor care, din motive de sanatate nu mai pot realiza durata normala de munca. Indemnizatia aferenta reducerii timpului de munca se acorda, la propunerea medicului curant cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale, pentru cel mult 90 de zile in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu, in una sau mai multe etape.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru reducerea timpului de munca este egal cu diferenta dintre baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG 158/2005 si venitul salarial brut realizat de asigurat prin reducerea timpului normal de munca, fara a depasi 25% din baza de calcul. Aceasta indemnizatie se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in conditiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024