ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract drepturi autor pentru postul de redactor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,


Dorim sa angajam o persoana pe postul de redactor cu contract de drepturi de autor. Care sunt pasii angajarii unei astfel de angajat? Sunt necesare fisele de aptitudine (medicina muncii) si cele de protectia muncii? De asemenea, as dori sa stiu daca va beneficia de concediu de odihna de 21 de zile lucratoare, exact ca angajatii cu contract individual de munca.


Multumesc anticipat.

Poleac Mihaela
 User  Poleac Mihaela
a intrebat la 07 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2014
Angajatul este in mod normal persoana incadrata cu CIM, si nu cu contract drept de autor, Daca munca este de natura dependenta, se incheie obligatoriu contact de munca in baza prevederilor din Codul muncii republicat.

Contractul de drept de autor se incheie in baza legii dreptului de autor. O astfel de persoana are rol de colaborator nu de angajat. Drepturile lui nu sunt aceleasi cu cele ale unui salariat obisnuit, dar ii puteti trece in contract zile de concediu anual, daca agreati astfel.

Contractul de drept de autor se inregistreaza la ANAF, este supus impozitarii, se retin contributia individuala CAS de 10,5% si cea pentru CASS de 5,5%. Platitorul de venit retine obligatoriu 10% impozit, dar se poate opta si pentru retinerea intergrala a impozitului de 16%. Pentru prima situatie diferenta de 6% va fi platita de autor in anul urmator, dupa depunerea D200 la ANAF de care apartine.

Alte intrebari despre Drepturi de autor

TOP RASPUNSURI 2024