ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot beneficia de recunoasterea creatiilor dupa demisie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un alt aspect al problemelor cu care ma confrunt: mi-am dat demisia din postul de agent vanzari, desi eu eram redactor . Textele si materialele aparute in publicatie imi apartin, editoriale sau advertoriale. In ce fel se transmite dreptul de autor, avand in vedere faptul ca fisa postului presupunea activitati de agent vanzari, iar de fapt eram redactor? In cazul in care publicatia retrage numele - semnatura articolelor mele, pot avea vreun drept asupra lor? Dar in cazul in care- deja- numele nu mai apare pe articole, iar ei le preiau in forma scrisa, ce drepturi am? Mentionez ca lucrez inca pt. ei, fara contract! Multumesc!

Adaugata in: Drepturi de autor
Alexandra Grig
 User  Alexandra Grig
a intrebat la 22 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2013
Nu aveti drept de autor asupra lor pentru ca nu ati semnat niciun fel de contract in acest sens. Chiar daca ati fi semnat contract de drept de autor el ar fi stabilit vanzarea lor catre angajator si utilizarea continuturilor de catre acesta.

Dvs insa aveti o mare problema: munciti la negru, in afara legii deci. Ceea ce va aduce multe dezavantaje. In primul rand perioada nu va constitui vechime in munca. Apoi, foarte probabil nu vi se platesc contributiile si deci va sunt afectate stagiile de cotizare cat si alte drepturi legale. Nu este ok. Ar fi tebuit sa semnati contract de munca inainte sa incepeti activitatea.

Apoi, daca ati semnat contract pentru o pozitie si derulati o activiate pentru alta nu este in regula. Nu este legal, pentru ca tot munca la negru se numeste, neexistand un contract semnat pentru activiatile de redactor.

Ce puteti face este sa sesizati ITM dar riscati sa primiti si dvs amenda, insa macar se regelaza statul de salariat si va fi sanctionat si angajatorul.

Alte intrebari despre Drepturi de autor

TOP RASPUNSURI 2024