ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

PFA - DJ - Ce taxe trebuie sa platesc?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
De curand am infiintat un PFA pentru a-mi putea desfasura activitatea ca si DJ, avand 3 coduri CAEN: 5920, 9002 si 9329. Intentionez sa imi desfasor activitatea astfel: pe baza de contract cu persoane fizice, voi asigura sonorizarea la nunti, botezuri, majorate, cu aparatura proprie (inclusiv program de mixaj licentiat) si muzica descarcata in mod gratuit de pe internet. As vrea sa stiu ce taxe si la ce organizatii trebuie sa platesc pentru a fi in legalitate? Mentionez ca imi voi desfasura activitatea in locatii proprii persoanei cu care voi incheia contractul sau inchiriate de aceasta. Am vreo legatura cu aceste locatii? Cum sa procedez?
Va multumesc!

Aura Farcas
 User  Aura Farcas
a intrebat la 31 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aura Farcas
 User Aura Farcas
a raspuns userului adriana iancu la 03 Aug. 2015
Eu ma refeream la taxele datorate anumitor organizatii pentru drepturi de autor, poluare fonica si altele. De asemenea as vrea sa stiu daca trebuie sa am vreun contract cu localul in care imi desfasor activitatea, in conditiile in care acesta este inchiriat de persoana cu care eu am facut contract pentru serviciile mele de dj
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Aug. 2015
PFA datoreaza la sistemul de pensii o contributie de 26,3% din venitul declarat, adica venitul pentru care doresc sa se asigure.
Persoanele fizice autorizate datoreaza o contributie la sanatate de 5,5%. Baza de calcul difera in functie de modul de impunere al PFA.
Asigurarile de somaj nu sunt obligatorii pentru o persoana fizica autorizata, insa ea poate alege sa o plateasca, in cazul in care doreste sa beneficieze de ajutor de somaj, atunci cand nu va mai avea activitate.

Alte intrebari despre Drepturi de autor

TOP RASPUNSURI 2024