ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Venituri din drepturi de autor lucrari de arta monumentala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O persoana care are un venit anual din drepturi de autor pentru lucrari de arta monumentala in valoare de 4.190.000 ron are obligatia de a se inregistra platitor de TVA sau este scutit conform Codului Fiscal: m) prestările de servicii culturale şi/sau livrările de bunuri strâns legate de acestea, efectuate de instituţiile publice sau de alte organisme culturale fără scop patrimonial, recunoscute ca atare de către Ministerul Culturii şi Cultelor???
Cu multumiri

Luminita Cristea
 User  Luminita Cristea
a intrebat la 20 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Acest lucru intra in discutie daca sunteti PFA. Din informatiile furnizate de dumneavoastra reiese ca aceste venituri le obtineti in baza unui contract de cesiune a drepturilor de autor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luminita Cristea
 User Luminita Cristea
a raspuns userului adriana iancu la 21 Apr. 2015
Va multumesc pentru raspuns dar eu ma refer la inregistrarea persoanelor ca platitor de TVA dupa depasirea plafonului de 65.000 de euro
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Veniturile din drepturi de autor in calitate de venituri din drepturi de proprietate intelectuala realizate de persoanele fizice, reprezinta venituri incluse in categoria veniturilor din activitati independente realizate potrivit art. 46 alin. (4) din Codul fiscal.
Obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari sociale si de asigurari pentru somaj cat si a impozitului pe venit corespunzatoare acestor venituri, revine platitorului de venit.
Pentru contribuabilii care obtin venituri din activitati desfasurate in baza contractelor sau conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil, platitorii acestor venituri calculeaza si retin urmaoarele contributii: contributia individula de asigurari sociale (CAS ? 10,5 la suta) si contributia individulade asigurari sociale de sanatate (CASS ? 5,5 la suta), daca acestea sunt singurele venituri realizate.

Alte intrebari despre Drepturi de autor

TOP RASPUNSURI 2024