ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare conditii deosebite de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt inspector resurse umnae la o companie si am primit cateva solicitari, din partea angajatilor, de modificare a conditiilor de munca, prin acordarea de conditii deosebite. Am intrebat la ITM care sunt conditiile pentru ca un loc de munca sa fie incadrat in conditii deosebite si mi s-a spus ca acordarea de conditii deosebite/speciale de munca nu mai este valabila, aceasta fiind stabilta prin HG 261/2001, care s-a abrogat.
Va rog sa ma ajutati cu informatii suplimentare in legatura cu acest subiect, daca acordarea de conditii deosebite mai este valabila sau nu. Va multumesc.


Cristina Gheorghe
 User  Cristina Gheorghe
a intrebat la 21 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2016
Pentru a obtine avize de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, angajatorii sunt obligati sa normalizeze locurile de munca in conditii deosebite.
Conform legislatiei in vigoare, locurile de munca in conditii deosebite sunt cele unde"gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la conditiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toata durata timpului normal de munca, poate conduce in timp laimbolnaviri profesionale, la comportamente riscante in activitate, cu consecinte asupra securitatii si sanatatii in munca a asiguratilor".
Legea 263/2010
Art. 29. - (1) Sunt incadrate in conditii deosebite locurile de munca stabilite in baza criteriilor si metodologiei prevazute de legislatia in vigoare la data incadrarii acestora.
Avizele de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite pot fi reinnoite, potrivit HG nr. 1014/2015 de catre Inspectia Muncii sau Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, dupa caz. Acest lucru este posibil doar in cazul angajatorilor care detineau avize de reinnoire la 31 decembrie 2015.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024