ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare tichete si calcul tichete pentru programul turnus


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! va rog sa-mi spuneti in cazul soferilor care lucreaza in turnus, tichetele se acorda conform legii tichetelor de masa art. 13 alin 2 unde scrie ca: salariatii a caror durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 8 ore -in regim de tura, nr de zile pentru care se acorda tichete se determina prin prin impartirea numarului de ore in care salariatul a fost prezent la lucru in unitate,sau aceasta regula se aplica doar la cei care lucreaza 12/24. Intrebarea mea este daca este corect pentru programul turnus sa aplicam calculul de mai sus,sau luam in considerare efectiv zilele in care salariatul a fost prezent la lucru.
A doua intrebare este legat tot de tichetele de masa,daca la final de luna un salariat de ex in loc de 23 de zile lucratoare ptr luna iulie, a lucrat 24 de zile,insa eu nu pot sa-i acord doar 23 de tichete pentru luna iulie,inseamna ca tin cont de faptul ca ii sunt dator cu un tichet si ii acord tichetul luna urmatoare sau cum procedez?
Va multumesc!

Claudia Muntean
 User  Claudia Muntean
a intrebat la 24 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2015
Numarul de tichete de masa care se acorda fiecarui salariat corespunde cu numarul de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea (un tichet de masa/zi lucrata).
Nu beneficiaza de prevederile Legii nr. 142/1998 salariatii care au dreptul la masa gratuita, la diurna, la indemnizatie sau la alocatie de hrana.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024