ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajat la 2 societati comerciale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema am un angajat care are functia de baza la o societate si mai are un cim la alta societate cu timp partial de 2 ore, acum a fost in concediu medical 3 saptamani , pot sa operez concediul medical si la a doua societate, pentru ca la servici nu a fost, insa nu stiu ce sa fac cu concediul la cass unde ar trebui depus si la a doua societate (fac copie) , o sa primesc bani pentru acelasi concediu la ambele firme de la cass ?
Multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Marieta Dragos
 User  Marieta Dragos
a intrebat la 08 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iun. 2015
Fiecare angajator opereaza CM in evidenta sa si il declara catre Casa de Sanatate. Certificatul se depune la Casa in masura in care angajatorul doreste si poate recupera sumele reprezentand indemnizatie medicala sustinuta de FNUASS in baza OUG 158/2005.

Daca dvs. va ocupati de administrarea de personal pentru ambele societati atunci operati CM pentru amandoua. Nu se trece in Revisal insa, daca la asta va referiti prin operare. El apare doar pe statul de plata, in declaratii si in dosarul de personal.

Sumele se primesc pentru ambele firme, pentru ca ambii amgajatori trebuie sa suporte indemnizatia asa cum prevede legea.

OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:
Art. 33. - Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. in aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie «Conform cu originalul» si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024