ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul salarii pentru zilele de sambata , duminica si sarbatori legale.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca la incheierea contractului de munca al unui agent de paza , repartizarea timpului de munca este inegala , sambetele , duminicile si sarbatorile legale se mai considera ore suplimentare , adica salariatului care lucreaza de exemplu sambata si are liber luni i se mai calculeaza orele de sambata ca suplimentare(100%).


Andra Ramona
 User  Andra Ramona
a intrebat la 23 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2014
Se considera munca suplimentara acel numar de ore care depaseste totalul orelor lucratoare din luna respectiva. Munca in zilele de sarbatoare legala si in weekend au regim special.

Pentru zilele de srabatoare legala salariatul fie va primi o alta zi libera platita in schimbul celei de sarbatoare lucrate, in urmatoarele 30 de zile, sau i se va plati un spor de 100% la salariul de baza corespunzator ei, daca nu i se poate acorda liber.

Iar pentru munca in weekend ar trebui sa i se acorda un spor stabilit la nivelul unitatii prin CCM sau RI asa cum prevede Codul muncii republicat. Pe langa acest spor angajatul ar trebui sa beneficieze de alte doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus saptamanal. Cu alte cuvinte, programul ar trebui stabilit de asa natura incat angajatorul sa lucreze 5 zile din cele 7 iar doua dintre ele, consecutive, sa fie libere drept repaus.

Nu uitati sa mentionati in contract ca repartizarea programului este una inegala si daca angajatul lucreaza in ture 12/24 12/48 precizati si acest lucru.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Viviana Serni G Stancu Radu Anton Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024