ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calcul salariu functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt functionar public in cadrul unei primarii, comuna cu peste 10.000 de locuitori in judetul Ilfov si de un an sunt incadrat pe functia de inspector debutant clasa I cu studii superioare, in clasa de salarizare 24, avand salariul de baza 900 lei.
Am tot citit modul de calculare a salariului, insa de fiecare data am primit un alt raspuns.
Ultima oara am cititit legea 284/2010 unde se mentiona ca salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de încadrare se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare cu valoarea de referinţă, care la data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea de referinţă era de 600 lei. Conform acestei legi salariul se calculeaza astfel 1,77 (coeficient) X 600 lei (valoare de referinta) = 1062 lei
Totodata am citit legea 285/2010 unde se specifica ca in anul 2011 nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice iar
personalul plătit din fonduri publice se reîncadrează, începând cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile funcţii, gradaţii şi grade prevăzute de legea-cadru, în raport cu funcţia, vechimea, gradul şi treapta avute de persoana reîncadrată la 31 decembrie 2010 si tot asa am ajuns sa nu reusesc sa aflu modul de calcul al unui functionar public.
Persoana desemnata cu calculul salariului mi-a comunicat faptul ca salariul meu se calculeaza conform O.G.9 din 2008.
As dori sa stiu ce lege sta la baza calculului salariului functionarului public, si daca imi confirmati faptul ca sunt remunerat necorespunzator, ce pot face pe viitor pentru a imi castiga drepturile.
Va multumesc!

M.O.

One Murt
 User  One Murt
a intrebat la 02 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Dec. 2014
In momentul de fata sunt doua legi-cadru de salarizare unitara a personalului platit din fonduri publice: Legea-cadru nr. 330/2009 si Legea-cadru nr. 284/2010. Aceste legi nu s-au aplicat efectiv niciodata in ceea ce priveste stabilirea salariilor, ci s-au aplicat doar dispoziţiile tranzitorii din cadrul acestora ori din legile anuale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
One Murt
 User One Murt
a raspuns userului adriana iancu la 03 Dec. 2014
sa înțeleg că in cazul meu calcul salariului se face pe baza reglementărilor anterioare legii 284/2010 respectiv OG 9/2008?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Dec. 2014
In sectorul bugetar salariul aferent functiei este reglementat de Legea cadru a salarizarii nr.284/2010 si este diferentiat in functie de grad, de institutia in care este incadrata persoana, de rangul localitatii, etc.Actele normative privind salarizarea personalului din sectorul bugetar mentin drepturile salariale, asa cum au fost fost stabilite la nivelul lunii decembrie 2009 inclusiv sporurile, acestea facand parte din salariul de baza, dar nefiind luate in calcul la determinarea altor drepturi de natura salariala.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024