ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care este salariul unei asistente medicale din unitati medico-sociale?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt asistent medical comunitar. asa cum se stie apartinem de primarii din anul 2009. Cand am fost preluata de primarie am venit cu salariul de baza de 1220 lei , dupa grila de salarizare a spitalului de care apartineam. In anul 2012 am sustinut examenul de grad principal, pe care l-am luat , dar salariul nu mi-a fost marit conform legii , deoarece la vremea respectiva in grila de salarizare a asistentei medicale din unitati medico-sociale, salariul unei asistente cu grad principal era de 1070 lei. Acum observ ca salariul minim pe economie a ajuns la 975 lei, foarte aproape de salariul unei asistente medicale cu grad principal. Intrebarea mea este: s-a schimbat cumva si grila de salarizare in unitatile medico-sociale? sau o asistenta cu grad principal va avea salariul minim pe economie?
Si inca o intrebare: eu beneficiez de marirea care se acorda in sistemul sanitar, respectiv cei 70 de lei de la 1 decembrie si cei 100 de lei de la 1 ianuarie in conditia in care am salariul de baza mai mare decat cel din grila de salarizare din unitatile medico sociale?
Si o ultima intrebare: am benecifiat de legea amnistiei fiscale, nu mi se mai retin banii dar legea prevede cumva si restituirea banilor care mi-au fost opriti timp de aproape 1 an?
va multumesc!

Nicoll Nicol
 User  Nicoll Nicol
a intrebat la 02 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Ian. 2015
Incadrarea salariala in sistemul bugetar se face in baza legii unitare a salarizarii nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat ?n plata.
In sectorul bugetar, salariul aferent functiei este reglementat de Legea cadru a salarizarii nr.284/2010 si este diferentiat in functie de grad, de institutia in care este incadrata persoana, de rangul orasului, etc. Promovarea in grad se realizeaza in temeiul prevederilor art. 26 alin (1) ? (5) din legea 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
OUG nr. 70/2014 - salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala in anul 2015:
Art. 1. - (1) Incepand cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale, si al sistemului public de asistenta sociala, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majoreaza cu 100 lei
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale, si sistemului public de asistenta sociala care in anul 2015 beneficiaza de majorarea salariului de baza cu sume mai mari de 100 lei, ca urmare a majorarii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata
(3) Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, de care beneficiaza personalul prevazut la alin. (1) si (2), se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2014, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Art. 2. - (1) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public sanitar se intelege unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din reteaua de medicina scolara si asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice
(2) In categoria unitatilor sanitare se includ si unitatile nominalizate in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, finantate integral de la bugetul de stat si din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.
Art. 3. - In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public de asistenta sociala se intelege institutiile si unitatile publice de asistenta sociala care furnizeaza servicii sociale


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024