ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt formalitatile necesare in detasare in alt punct de lucru pentru diurna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul unei societati de constructii, daca desfasoara activitate pe un santier din alta localitate, in functie de contractele pe care le are, salariatii plecati au dreptul la diurna, dar nu mai primesc si tichete de masa in perioada in care lucreaza acolo, nu?
li se intocmeste ordin de deplasare? cine completeaza si stampileaza acest ordin? mai sunt si alte formalitati pe care trebuie sa le faca societatea?
diurna se inregistreaza si pe statul de plata sau e privita doar ca pe o cheltuiala?

Serv Maday
 User  Serv Maday
a intrebat la 30 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2016
Delegarea este reglementata de art 42-44 dn Codul muncii.
Delegarea se dispune prin act individual scris al angajatorului. Delegarea poate sa aiba un caracter colectiv. Asadar se poate emite o singura decizie de delegare a mai multor salariati, precizati in mod individual intr-o anexa
Pentru justificarea drepturilor banesti (diurna de delegare), de obicei angajatorul da o dispozitie de delegare pe un formular tipizat (ordin de deplasare).
Daca valoarea diurnei depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru salariatii din institutiile publice, atunci aceasta diurna va fie supusa impozitului pe salarii (16%) si va fi inclusa in baza lunara pentru contributii sociale obligatorii.
Daca societatea acorda o diurna in limita a de 2,5 ori fata de indemnizatia bugetarilor, nu se mai plateste impozit, nefiind inclusa in venituri salariale si nu va fi cuprinsa in baza de calcul pentru contributiile sociale.
Valoarea maxima pentru o diurna neimpozabila in cazul salariatilor din privat este din 27 ianuarie 2015 de 42,5 lei pe zi (adica 2,5 x 17 lei adica diurna zilnica pentru bugetari).


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024