ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cartea de munca. Ani de studiu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, lucrez la o firma de catering cu contract individual de munca si as dori sa va intreb urmatoarele: eu am terminat facultatea de management cu licenta luata, am luat adeverinta de la facultate precum ca am urmat aceasta facultate, le-am dus-o celor de la resurse umane si i-am rugat ca sa-mi treaca si mie anii de studii in cartea de munca sau in contractul individual si sa-mi mareasca salariul. Precizez ca eu nu lucrez pe postul cu care am terminat facultatea. Exista vreo lege care sa-i oblige sa treaca anii de studiu in CM?


Adaugata in: Drepturi salariale
Cristian Dan
 User  Cristian Dan
a intrebat la 03 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2012
Anii de studiu nu se trec in contractul de munca, se trec in fisa postului. La dosarul de personal se adauga o copie a diplomei de studii. Cartile de munca nu mai exista, ca atare nu se mai precizeaza nivelul de studii in acest mod. Eventual pot fi trecute studiile pe adeverinta de vechime, insa nu este obligatoriu. Referitor la incadrare, numai daca in baza Codului Ocupatiilor din Romania pozitia pe care sunteti incadrata necesita minim studii superioare, atunci ei sunt obligati sa va incadreze pe baza studiilor absolvite. In caz contrar, legea nu ii obliga in nici un fel. In plus, cat timp ei respecta salariul minim pe economie atunci cand face incadrarea, atunci este in legalitate. Nu mai exista salariu minim pentru studii superioare, respectiv coeficientii de ierarhizare. Acestia erau reglementati in contractul colectiv national. Dat fiind faptul ca acesta a iesit din uz in 2011, daca in contractul colectiv la nivel de unitate sau ramura nu exista astfel de coeficienti sau un salariu minim pentru studii superioare, angajatorul nu este obligat sa va acorde un anumit salariu pentru nivelul de studii sau sa il mareasca in baza lor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024