ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce drepturi am in urma programului de la locul de munca ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-un dispecerat de taxi. Pe fluturasul de salarii scrie salar de incadrare 850, ore lucrate 160,, salariu orar 5,31 si sp. permanente sau alte sporuri 9 %. In rest zero la alte sporuri. Am un program de opt ore in felul urmator : doua zile dimineata, doua dupa amiaza si doua de noaptea. Dupa care urmeaza doua zile libere. La fel se lucreaza si in sarbatori, nu numai la sfarsit de saptamana . Nu am primit niciodata nici un altfel de spor in afara celui de 9%.Pe fluturas la ore de noaptea scrie 0.

Covaciu Alina
 User  Covaciu Alina
a intrebat la 20 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Covaciu Alina
 User Covaciu Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2014
Sporul de 25% nu este obligatoriu ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Covaciu Alina la 21 Mai. 2014
Atunci acele zile ar trebui compensate, fie cu reducera programului de lucru cu 1 ora din ziua respectiva, fie cu spor de 25%. Insa 9 ore nu este un program corect, decat daca aveti timpul distribuit inegal conform contractului, caz in care ar se poate ajunge la variatii de timp de la o tura la alta. V-as sugera sa depuneti o plangere la ITM si sa solicitati un control, suspectez ca nu se respecta legea si din ce relatati dvs cam asa reiese.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Covaciu Alina
 User Covaciu Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2014
Cele doua ture de noapte sunt de cate 9 ore fiecare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2014
Daca lucrati pe acest tip de program inseamna ca derulati activitate in 6 zile din saptamana si nu in 5, ceea ce nu prea este corect. Ar insemna ca lucrati de luni pana sambata inclusiv. In aceeasi saptamana ar trebui sa lucrati 5 zile si 2 zile consecutive sa reprezinte repaus.

Pentru munca prestata in zilele de weekend ar trebui sa primiti spor de weekend asa cum prevede Codul muncii, a carui valoarea se stabileste la nivelul unitatii prin CCM sau CIM.

Munca de noapte reprezinta munca prestata in intervalul orar 22:00 - 06:00 si se compenseaza in conditiile in care lucrati minim 3 ore din programul normal de lucru in acest regim, altfel nu. Dvs. aveti 2 ore lucrate noaptea, iar acestea nu se compenseaza ca munca de noapte si daca nu se regasesc in intervalul precizat nu reprezinta munca de noapte oricum.

Sarbatorile legale lucrate, pe de alta parte, ar trebui sa fie compensate fie cu o zi libera plaitta acorata in urmatoarele 30 de zile, fie cu un spor de 100% daca nu se poate acorda liberul corespunzator si nu poate fi intrerupta activitatea. Ele trebuie compensate insa sub o forma sau alta. Daca angajatorul nu respecta acest lucru, sesizati ITM si solicitati un control.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Viviana Serni Marius Ion violeta Georgescu G Stancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024