ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce salariu de incadrare ar trebui sa am?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt asistenta medicala licentiata, recent mi s-a schimbat incadrarea salariala conform studiilor absolvite ( Facultatea de Asistenta Medicala Generala ) sau cel putin asa mi se spune de la serviciul de resurse umane.
Intrebarea mea ar fi: nu ar trebui sa existe o grila de salarizare pentru salariatii cu studii superioare diferita de grila de salarizare dupa care am fost incadrata pana acum?
Sau si mai bine ati putea sa-mi spuneti care ar trebui sa fie salariul meu de incadrare ca si asistent medical licentiat?
Va multumesc anticipat .
Cu respect , Nitu Ramona!

Adaugata in: Drepturi salariale
Ramona Niţu
 User  Ramona Niţu
a intrebat la 11 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ramona Niţu la 18 Sep. 2013
S-ar incadrat undeva intre 800 si 1200 de lei brut, in absenta gradului si a vechimii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ramona Niţu
 User Ramona Niţu
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Sep. 2013
Lucrez in sistemul bugetar , insa nu am inca gradul de asistent medical principal ...la ce salariu ma pot incadra in aceste conditii?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Sep. 2013
In unitatile private grila de salarizare este stabilitya la nivel intern, nu exista un act normativ national care sa impuna un minim salarial pentru salariatii cu studii superioare. Acesta prevedere a fost eliminata odata cu expirara Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National, in inuarie 2011. Iar la nivelul unitatilor din sistemul bugetar salarizarea se face in baza legii 284/2010 a salarizarii unitare pentru salariatii platiti din fonduri publice si a Legii reformei in sanatate 95/2005 modificata prin O.U.G. nr. 35/2012. In urma acestei modificari, daca asistentul are si gradul principal, ar trebui sa primeasca salariul corespunzator asistentului cu studii superioare. (salariul s-ar situa la nivelul de 1870 de lei pentru un astfel de asistent, la care se adauga sporuri si indemnizatii acolo unde este cazul).

Art. 196^1 din legea 96/2005 modificata:
Asistenţii medicali încadraţi în unităţile sanitare publice în baza diplomei/certificatului de studii sanitare postliceale sau superioare de scurtă durată de specialitate care au dobândit gradul de principal şi ulterior au absolvit studii superioare în profilul acestora se încadrează în funcţia corespunzătoare studiilor superioare absolvite, cu menţinerea gradului de principal şi a gradaţiei avute la data promovării.

Obligatia principala a angajatorului este ca la incadrare sa respecte salariul minim brut pe economie, care in prezent este stabilit prin HG 23/2013 la 800 de lei brut pentru norma intreaga.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Marius Ion Viviana Serni Radu Anton Ioana Popa G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024