ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce sansa as avea in instanta sa-mi recapat drepturile pierdute?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna.Lucrez in sistemul sanitar -asistent medical pr. In februarie 2007 m-am intors din concediu pentru cresterea copilului (2 ani). La reluarea activitatii am primit acelasi salariu de baza cu care am plecat in 2005 , fara nici o majorare ,am depus nenumarate cereri in care solicitam majorarile salariale de care au beneficiat colegii mei pe perioada in care eu am avut suspendarea,dar raspunsul a fost de fiecare data : sa astept momentan nu sunt bani.La momentul actual inca ma lupt cu aceasta problema,ultima cerere in care solicit recalcularea salariala am facut-o la 23 dec. 2014 la care am primit tot un raspuns negativ pe motiv ca salariile sunt blocate,( timp in care la alti angajati din institutie s-au acordat majorari ) si nu au baza legala sa-mi ridice salariul. .Doresc sa mentionez ca am o vechime in munca de 15 ani ( la acelasi loc de munca ) si am un salariu de baza cu aprox 250 lei mai mic decat colegii mei care lucreaza pe aceeasi functie si au aceeasi vechime in munca ca si mine. Va multumesc.

Silvia Constandache
 User  Silvia Constandache
a intrebat la 15 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2015
Depuneti o actiune in instanta de judecata pentru ca sunteti protejata de legea 202/2002 care prevede la art 10 (8): "La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei."

Angajatorul este obligat sa va acorde cel putin majorarile impuse de lege, in raport cu salariul minim. Sunt sanse sa fie o situatie discriminatorie, motiv pentru care cu atat mai mult se justifica solicitarea interventiei autoritatilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2015
Salarizarea se face cu respectarea Legi-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. La nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia publica in care persoana in cauza este incadrata sau din institutiile subordonate acestora

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024